Γεωπολιτικά

«Να κατεβούν οι ελληνικές σημαίες από την Ψέριμο»

«Να κατεβούν οι ελληνικές σημαίες από την Ψέριμο»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Να κατεβούν οι Ελληνικές σημαίες από την Ψέριμο» ζητεί ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και πρ. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της γείτονος, Ουμίτ Γιαλούμ

«Να κατεβούν οι Ελληνικές σημαίες από την Ψέριμο» ζητεί ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και πρ. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της γείτονος, Ουμίτ Γιαλούμ.

Ο Ο. Γιαλούμ δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Sozcu ότι το τουρκικό καθεστώς πρέπει να κινηθεί άμεσα, προκειμένου να παύσουν να κυματίζει η γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων θα πρέπει να εκδώσει επειγόντως ένα σημείωμα και να διασφαλίσει ότι αυτές οι σημαίες θα κατέβουν», υποστήριξε ο Ουμίτ Γιαλούμ, ο οποίος έχει, ανάμεσα στα άλλα, υπηρετήσει ως αξιωματικός του Αρχηγείου στο SFOR / Αρχηγείο ΝΑΤΟ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη / Σεράγεβο το 2000, ως Στρατιωτικός Ακόλουθος στην Ιορδανία / Αμμάν μεταξύ 2001-2003, αλλά και ως Διοικητής της Σχολής Γλωσσών της Χερσαίας Δυνάμεων μεταξύ 2003-2005.

Το δημοσίευμα επικαλείται άρθρο, το οποίο φιλοξενήθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο www.kalymnos-news.gr

Οι Τούρκοι συντάκτες αναφέρουν, θορυβημένοι, ότι «οι κάτοικοι της Ψερίμου ξεκίνησαν εκστρατεία για να γεμίσουν τα βράχια του νησιού με ελληνικές σημαίες στην επιχείρηση που ξεκίνησε πριν από 15 ημέρες. Ο καπετάν Μιχάλης Αρβίθης, ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας, ανακοίνωσε ότι με τη βοήθεια του Γιάννη Ανατολίτη και του Μάικ Μαύρου, που είναι μόνιμοι κάτοικοι στο νησί, φύτεψαν ελληνικές σημαίες στους τσιμεντόλιθους που χτίστηκαν ως σπίτι παρατήρησης άγριων πουλιών, σκαρφαλώνοντας στους βράχους στη βόρεια πλευρά της Ψερίμου, την οποία διακρίνουν όλα τα πλοία και τα πλοία που διέρχονται από την περιοχή».

Το νησί είχε επισκεφθεί, στις αρχές Ιουνίου, δηλώνοντας με νόημα ότι «εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας».

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.