Κόσμος

Γκουτέρες: Συνομίλησε με τον Σοϊγκού για τη ασφαλή λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Γκουτέρες: Συνομίλησε με τον Σοϊγκού για τη ασφαλή λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Γκουτέρες: Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνομίλησαν τηλεφωνικά για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συνομίλησαν τηλεφωνικά για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια, που τελεί υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού στη νότια Ουκρανία, όπου το εργοστάσιο αποτέλεσε στόχο βομβαρδισμών.

“Ο Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε σχέση με τις συνθήκες για μια ασφαλή λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια”, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας Σοϊγκού και Γκουτέρες συζήτησαν επίσης πρωτοβουλίες για να διευκολυνθούν οι συνθήκες για τις εξαγωγές ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων, προσθέτει το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωση.

Ρωσία: Βομβαρδίζει πάλι το Ντονέτσκ – φόβοι για Ζαπορίζια

Ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει εκ νέου την ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Με βάση την ίδια πηγή, τουλάχιστον δώδεκα πόλεις, κοντά στην Χερσώνα, αποτέλεσαν ρωσικό στόχο, σε μια προσπάθεια του στρατού της Ρωσίας να μπορέσει να ανακαταλάβει εδάφη, τα οποία είχε ανακτήσει προηγουμένως ο ουκρανικός στρατός.

Βέβαια, οι διεθνείς ανησυχίες επικεντρώνονται στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, εκεί όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια. zaporizia-nuclear-power-plant

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, φαίνεται ότι «διάβασε» σωστά τις επόμενες κινήσεις του ρωσικού στρατού και διαβίβασε την Παρασκευή νομοσχέδια για τη θέσπιση των διαταγμάτων του που επεκτείνουν την ισχύ του στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία και για τη διεξαγωγή πλήρους κινητοποίησης. Αρμόδιο για να αποφανθεί είναι το Κοινοβούλιο της Χώρας, το οποίο διαθέτει και την ουσιαστική αρμοδιότητα.

Σημειώνουμε ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε υπογράψει το διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και το Κοινοβούλιο το ενέκρινε την ίδια ημέρα με 300 ψήφους υπέρ.

Εν συνεχεία, ο Ζελένσκι πρότεινε δύο φορές νομοσχέδια που παρατείνουν τον στρατιωτικό νόμο για περιόδους τριάντα ημερών και τα μέλη του Κοινοβουλίου τα ενέκριναν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments