Focus

Η σκοτεινή πλευρά της VICTORIA’S SECRET

Η σκοτεινή πλευρά της VICTORIA’S SECRET

Πηγή Φωτογραφίας: mappingmemories.ca

Σκάνδαλα, πτώχευση αποτυχίες και άλλα πολλά πίσω από το brand VICTORIA'S SECRET

Ο ρόλος της Victoria’s Secret ως λιανοπωλητή ακούγεται ξεκάθαρος: Θα πρέπει να είναι ένα μέρος για άνδρες και γυναίκες για να ψωνίζουν ρούχα που θα τους κάνουν να νιώθουν αυτοπεποίθηση, ελκυστικότητα και δύναμη. Μόνο που αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Το 2018, το Business Insider παρουσίασε ένα κομμάτι σχετικά με τις μειωμένες πωλήσεις του λιανοπωλητή εσωρούχων. Η επωνυμία επικρίθηκε για τη συνεχιζόμενη χρήση σεξουαλικών εικόνων και για μια προφανή, πλήρη έλλειψη επίγνωσης των αλλαγών στην κοινωνία. Το άρθρο μάλιστα προειδοποιούσε ότι η εταιρεία εμφανίστηκε στα πρόθυρα μιας οικονομικής καταστροφής, οπότε προφανώς, τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

View this post on Instagram

A post shared by Models (@models.vogue6)

Υπήρξαν κατηγορίες για παρενόχληση και άδικη —και μερικές φορές επικίνδυνη— μεταχείριση εργαζομένων και μοντέλων, αναφορές για χρήση ναρκωτικών, και όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αντιδράσεις του κοινού; Είχαν και πολλά από αυτά.

Οι ειδικοί λένε ότι το πρόβλημά τους είναι αρκετά απλό: δεν έχουν αλλάξει με την εποχή. Ενώ εξακολουθούν να επικεντρώνονται σε αυτό που ένας ειδικός ονόμασε “αερογραμμένη γοητεία”, ο υπόλοιπος κόσμος έχει κάνει άλματα για να γίνει πιο περιεκτικός σε ανθρώπους όλων των σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων. Πηγαίνετε σε οποιοδήποτε εμπορικό κέντρο της δεκαετίας του 1980 ή του 1990 και θα δείτε μερικά γνωστά καταστήματα: Victoria’s Secret, Abercrombie & Fitch, Bath & Body Works … όλα τα καταστήματα που δημιουργήθηκαν για να κάνουν τους όμορφους ανθρώπους ακόμα πιο όμορφους. Αυτή η αυτοκρατορία λιανικής ήταν το πνευματικό τέκνο του Leslie Wexner και μέχρι το 1986, το Forbes ανέφερε ότι ήταν περίπου ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα, με αξία άνω των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Wexner, σύμφωνα με το Vanity Fair, δεν προσέλαβε απλώς τον χρηματοδότη Jeffrey Epstein, αλλά του έδωσε τον απόλυτο έλεγχο των χρημάτων του. Οι New York Times ανέφεραν ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Epstein είχε σχεδόν απόλυτο έλεγχο όχι μόνο στα οικονομικά του Wexner αλλά και στον ίδιο τον άνθρωπο: ο Wexner φέρεται να αποκαλούσε τον Epstein στενό προσωπικό φίλο.

Μετά την πτώση του Epstein, άρχισαν να βγαίνουν και άλλα πράγματα – όπως η ιστορία της Alicia Arden (μέσω των New York Times). Το 1997, λέει ότι συναντήθηκε με τον Έπσταϊν: Λέει ότι της είπαν ότι ήταν ανιχνευτής ταλέντων της Victoria’s Secret. Η Άρντεν λέει ότι είχαν μια συνάντηση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και ότι έτρεξε όταν προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα.

Το 2020, οι New York Times ανέφεραν ότι η Victoria’s Secret χειριζόταν λανθασμένα τις καταγγελίες για παρενόχληση, ειδικά, όπως είπαν, μετά την αποκάλυψη της σχέσης μεταξύ του μεγαλομετόχου Leslie Wexner και του Jeffrey Epstein.

Στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης ήταν η Μόνικα Μίτρο, η εκτελεστική αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Victoria’s Secret. Μετά από δεκαετίες στην εταιρεία, εμφανίστηκε το φθινόπωρο του 2019 με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις. Δεν πήγε στο ανθρώπινο δυναμικό – αργότερα είπε ότι δεν πίστευε ότι μπορούσε να τους εμπιστευτεί. Αντίθετα, πήγε στον David A. Kollat, έναν ανεξάρτητο διευθυντή της εταιρείας. Την επόμενη μέρα, η Mitro βρέθηκε σε διοικητική άδεια μετ’ αποδοχών και σε μια λίστα με άτομα που δεν είχαν πλέον πρόσβαση στο εταιρικό κτίριο.

Λεπτομέρειες για το τι συνέβη δεν είναι ξεκάθαρες: Οι Times λένε ότι όταν ερεύνησαν, έπεσαν σε τοίχους σιωπής, αιτήματα για σχόλια που δεν επιστράφηκαν και άλλοι που ανέφεραν συμφωνίες εμπιστευτικότητας. Σύμφωνα με το LinkedIn της Mitro, έληξε τη σχέση της μαζί τους το 2021 μετά από 26 χρόνια και μετακόμισε στον Nigel Curtiss. Οι New York Times ανέφεραν ότι η Victoria’s Secret είχε τελικά πει ότι είχαν συμφωνήσει σε όρους διακανονισμού για το θέμα.

Το 2018, ο φωτογράφος Russell James κυκλοφόδρησε ένα δεύτερο βιβλίο της φωτογραφίας του, με μοντέλα της Victoria’s Secret χωρίς τη Victoria’s Secret.

Δεν ήταν όλοι το ίδιο ενθουσιασμένοι με τη δουλειά του και οι New York Times διαπίστωσαν ότι υπήρχαν πολλές γυναίκες που δεν είχαν αποζημιωθεί για τις φωτογραφίες τους που τραβήχτηκαν και συμπεριλήφθηκαν στο βιβλίο του. Πολλές από τις φωτογραφίες, ανέφεραν, τραβήχτηκαν στο τέλος των λήψεων που έκανε ως ένας από τους τακτικούς φωτογράφους της Victoria’s Secret. Ήταν τόσο περιζήτητος, που έφτιαχνε μια πενταψήφια ημερήσια αμοιβή. Αυτό που συνέβη, είπαν τα μοντέλα, ήταν στο τέλος της ημέρας, τους είχε ζητήσει να κάνουν λίγη επιπλέον εργασία εκτός σύμβασης. Αυτό σήμαινε ότι δεν δούλευαν για τη Victoria’s Secret καθώς πόζαραν γυμνοί και λένε ότι δεν αποζημιώθηκαν για τις φωτογραφίες που τράβηξε. Στη συνέχεια, το 2014, δημοσίευσε ένα βιβλίο με αυτές τις φωτογραφίες. Οι εκδόσεις πωλήθηκαν μεταξύ 1.800 και 3.600 δολαρίων και διαφημίστηκαν ως «ένα ηδονοβλεψικό ταξίδι σε έναν κόσμο ανεπαίσθητης πρόκλησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments