Πολιτική

Τουρκία: Ξεκίνησε άμεσα τις γεωτρήσεις το “Αμπντουλχαμίντ Χαν” στο πηγάδι Yorukler-1

Τουρκία: Ξεκίνησε άμεσα τις γεωτρήσεις το “Αμπντουλχαμίντ Χαν” στο πηγάδι Yorukler-1

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τουρκία: Άμεσα ξεκίνησε τις γεωτρήσεις το τέταρτο γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, όπου βρέθηκε στο πηγάδι Yorukler-1

Άμεσα ξεκίνησε τις γεωτρήσεις το τέταρτο γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, όπου βρέθηκε στο πηγάδι Yorukler-1, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Ο Ντονμέζ ανέφερε στην ανάρτησή του ότι «το γεωτρύπανο ξεκίνησε την πρώτη του γεώτρηση στο Γιορουκλέρ – 1. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε συνέχεια στα χαρμόσυνα νέα από την Μαύρη Θάλασσα, με νέα καλά νέα στη Μεσόγειο αυτή τη φορά. Με τον ιδρώτα των μηχανικών μας και τις προσευχές του έθνους μας, ας είναι η τύχη του πλοίου μας καλή και η γεώτρησή του καρποφόρα».

Το νέο τουρκικό γεωτρύπανο στάλθηκε στον πρώτο σταθμό της αποστολής του, 55 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αττάλειας, στις 9 Αυγούστου. Ο πλους του εκτιμάται πως θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο για να τονώσει τόσο το εθνικιστικό αίσθημα των Τούρκων όσο και το αρχηγικό προφίλ του Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας εν όψει και των κρίσιμων προεδρικών εκλογών του 2023.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κύκλοι του Πενταγώνου θεωρούν ότι ακόμη και η επιλογή του χρόνου εξόδου του πλοίου δεν είναι τυχαία, αφού η τουρκική πλευρά αναμένεται πως στη ρητορική της θα επιχειρήσει να συνδυάσει το γεγονός με την αντεπίθεση που ξεκίνησε ο Κεμάλ εναντίον των ελληνικών δυνάμεων τον Αύγουστο του 1922.

Το «Αbdulhamid Han» έφτασε στη Μερσίνη μόλις τον περασμένο Μάιο έχοντας αποπλεύσει από το λιμάνι Οκπο της Νότιας Κορέας με την αρχική ονομασία «Cobalt Explorer».

Μία από τις πρώτες εργασίες που έκαναν οι Τούρκοι κατά τον ελλιμενισμό του ήταν να του αλλάξουν χρώμα. Από γαλάζιο και μπλε που ήταν αρχικά, το έβαψαν εξ ολοκλήρου με λευκό και κόκκινο χρώμα, ζωγραφίζοντας παράλληλα στα πλαϊνά του μια τεράστια τουρκική σημαία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments