Κόσμος

Κούβα: Έχασε τη ζωή του ο Ιταλός τουρίστας που νοσούσε από την ευλογιά των πιθήκων

Κούβα: Έχασε τη ζωή του ο Ιταλός τουρίστας που νοσούσε από την ευλογιά των πιθήκων

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Κούβα: Ένας Ιταλός τουρίστας, ο οποίος είχε προσβληθεί από την ευλογιά των πιθήκων και ήταν το πρώτο κρούσμα της νόσου που καταγράφηκε στην Κούβα, έχασε τη ζωή του την Κυριακή [21/8]

Ένας Ιταλός τουρίστας, ο οποίος είχε προσβληθεί από την ευλογιά των πιθήκων και ήταν το πρώτο κρούσμα της νόσου που καταγράφηκε στην Κούβα, έχασε τη ζωή του την Κυριακή [21/8], όπως  ανακοίνωσε το κουβανικό υπουργείο Υγείας.

«Η κατάσταση αυτού του ασθενή επιδεινώθηκε γρήγορα και από τις 18 Αυγούστου βρισκόταν σε κρίσιμη και ασταθή κατάσταση, ενώ απεβίωσε το βράδυ της 21ης», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Ιταλός, ηλικίας 50 ετών, είχε φθάσει στην Κούβα στις 15 Αυγούστου και είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο τρεις ημέρες αργότερα, προσθέτει το υπουργείο. «Η έκθεση του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος προκλήθηκε από σηψαιμία, που οφείλεται σε βρογχοπνευμονία από απροσδιόριστο παθογόνο μικροοργανισμό, και από βλάβες σε πολλά όργανα», διευκρινίζει.

Το υπουργείο απέκλεισε, έπειτα από αναλύσεις, το ενδεχόμενο ο ασθενής να παρουσίασε και άλλες παθολογίες λοιμώδους προέλευσης.

Ο Ιταλός διέμενε σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι και είχε επισκεφθεί μέρη στις δυτικές περιοχές της χώρας. Την Τετάρτη αισθάνθηκε «γενικά συμπτώματα» αδιαθεσίας και επειδή επέμεναν πήγε την Πέμπτη σε γιατρό. Εισήχθη επειγόντως σε νοσοκομείο έπειτα από καρδιακή ανακοπή, από την οποία στη συνέχεια συνήλθε.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πρόσωπα που είχαν έρθει σε επαφή μ’ αυτό τον άνδρα, τα οποία έχουν τεθεί σε απομόνωση, είναι προς το παρόν ασυμπτωματικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments