Οικονομία

Ρεύμα τιμές: Πόσο θα μειωθούν τα ποσά στους λογαριασμούς μετά την επιδότηση

Ρεύμα τιμές: Πόσο θα μειωθούν τα ποσά στους λογαριασμούς μετά την επιδότηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/Pixabay

Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Τις νέες επιδοτήσεις για το ρεύμα που αφορούν το Σεπτέμβριο ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας. Πηγές του αρμόδιου υπουργείου έδωσαν στη δημοσιότητα παραδείγματα με τα ποσά των μειώσεων.

Αναλυτικά παραδείγματα με τα νέα ποσά μετά την επιδότηση

Ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 400 KWh/μήνα θα πλήρωνε:

  • Χωρίς την κρατική επιδότηση: 315 ευρώ
  • Με την κρατική επιδότηση: 60 ευρώ

Μια μικρομεσαία επιχείρηση μέχρι 35 KVa με κατανάλωση 2000 KWh/μήνα θα πλήρωνε:

  • Χωρίς την κρατική επιδότηση: 1600 ευρώ
  • Με την κρατική επιδότηση: 392 ευρώ

Ποιους αφορούν οι νέες επιδοτήσεις

Για τα νοικοκυριά

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Αφορά σε περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές. Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο απορροφάται το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/Mwh.

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο, απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης. Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο ανέρχεται στα 748 εκατ. ευρώ.

Επιδότηση σε μη Οικιακά Τιμολόγια

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh, απορροφώντας το 89% της αύξησης. Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιεία κ.λπ., και υπολογίζεται στα 401 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ > 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh. Για το Αγροτικό Τιμολόγιο η επιδότηση προσδιορίζεται στα 639 ευρώ/MWh, απορροφώντας το 90% της αύξησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments