Διεθνή

Ρωσία: Νεκρός ο Ρώσος επικεφαλής της ουκρανικής πόλης Μιχαϊλίφκα

Ρωσία: Νεκρός ο Ρώσος επικεφαλής της ουκρανικής πόλης Μιχαϊλίφκα

Πηγή Φωτογραφίας: seco twitter

Ρωσία: Ο διορισμένος από τους Ρώσους επικεφαλής της ουκρανικής πόλης Μιχαϊλίφκα στο υπό ρωσικό έλεγχο τμήμα της περιοχής της Ζαπορίζια σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του

Ο διορισμένος από τους Ρώσους επικεφαλής της ουκρανικής πόλης Μιχαϊλίφκα στο υπό ρωσικό έλεγχο τμήμα της περιοχής της Ζαπορίζια σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του, δήλωσε ένας αξιωματούχος της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία διοίκησης της περιοχής.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, μέλος της περιφερειακής διοίκησης της Ζαπορίζια, δήλωσε πως ο επικεφαλής της Μιχαϊλίφκα, Ιβάν Σούσκο, τραυματίστηκε σοβαρά όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό του και πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Η Μιχαϊλίφκα έχει 11.000 κατοίκους.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μια σειρά δολοφονιών διορισμένων από τη Ρωσία αξιωματούχων σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Στη γειτονική περιοχή της Χερσώνας, ο αναπληρωτής επικεφαλής της πόλης Νόβαγια Καχόφκα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο σπίτι του στις 6 Αυγούστου.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει να παγώσουν οι γραμμές του μετώπου για να «ηρεμήσει» η Ρωσία

“Η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει με καμία πρόταση να παγώσουν οι σημερινές γραμμές του μετώπου στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία προκειμένου να «ηρεμήσει» η Μόσχα”, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Κίεβο.

Προέτρεψε επίσης τον κόσμο να μην δείξει κόπωση από τον πόλεμο, λέγοντας ότι αυτό θα αποτελούσε μεγάλη απειλή για ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα ανακαταλάβει την προσαρτηθείσα από την Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας με κάθε μέσο που θεωρεί σωστό, και ότι δεν θα συμβουλευόταν άλλες χώρες πριν το πράξει.

Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο μετά την λήξη του φόρουμ Πλατφόρμα της Κριμαίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία στο οποίο συμμετείχαν ηγέτες δεκάδων χωρών και οργανώσεις, οι περισσότεροι μέσω βιντεοδιάσκεψης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments