Διεθνή

Τουρκοκυπριακός Τύπος: Από το 1975 σχέδιο τουρκοεποικισμού της Β. Κύπρου

Τουρκοκυπριακός Τύπος: Από το 1975 σχέδιο τουρκοεποικισμού της Β. Κύπρου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συγκεκριμένα, ο σημερινός τουρκοκυπριακός Τύπος δημοσιεύει ένα ντοκουμέντο που αφορά την προσπάθεια της Τουρκίας, ένα έτος μετά την εισβολή του 1974 στην Κύπρο

Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο σημερινός Τύπος της κατεχομένης Κύπρου. Μάλιστα, πρόκειται για την απαρχή μιας σειράς αποκαλυπτικών ντοκουμέντων.

Συγκεκριμένα, ο σημερινός τουρκοκυπριακός Τύπος δημοσιεύει ένα ντοκουμέντο που αφορά την προσπάθεια της Τουρκίας, ένα έτος μετά την εισβολή του 1974 στην Κύπρο, για αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης των κατεχομένων με μεταφορά πληθυσμού από την Ανατολία στο νησί.

Πιο αναλυτικά, η «Γιενί Ντουζέν» δημοσιεύει το ντοκουμέντο με τον τίτλο «Έτος: 1975. Μεταφορά πληθυσμού στο βόρειο τμήμα της Κύπρου». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «θα μοιραστούμε για πρώτη φορά με τόσο ολοκληρωμένο τρόπο τα ντοκουμέντα για το ποιες ομάδες ήρθαν στην Κύπρο από την Τουρκία, σε ποιους αριθμούς και από ποιες περιοχές και σε ποια χωριά μεταφέρθηκε ο πληθυσμός».

Σήμερα, η εφημερίδα δημοσίευσε το πρώτο σχετικό ντοκουμέντο και αναφέρει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά δημοσιεύματα.

Στην εισαγωγή του σημερινού δημοσιεύματος της, η «Γιενί Ντουζέν» αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα: «Με τη στρατιωτική επέμβαση (εισβολή) της Τουρκίας στην Κύπρο, η οποία άρχισε στις 20 Ιουλίου 1974, και τη δεύτερη επιχείρηση (εισβολή) στις 14 Αυγούστου, το 37% του νησιού τέθηκε υπό τουρκικό έλεγχο. Ενώ οι Τουρκοκύπριοι άφησαν σχεδόν 500 χιλιάδες στρέμματα ιδιοκτησίας στο νότο, υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια στρέμματα ιδιοκτησίας που τους περιμένουν στο βορρά. Η γη και η ιδιοκτησία που αποκτήθηκε στο βορρά της Κύπρου πολύ μεγάλη σε σχέση με τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό».

Με βάση το δημοσίευμα, η Τουρκία, το 1975, μετά από αίτημα του «Τουρκικού Ομόσπονδου Κράτους της Κύπρου», δημιούργησε ένα σχέδιο, το οποίο στόχευε στην «κάλυψη της έλλειψης εργατικού δυναμικού στο τουρκικό τμήμα της Κύπρου με εργατικό δυναμικό από την Τουρκία».

Η κάλυψη αυτή σε εργατικά χέρια θα γινόταν σύμφωνα με ένα σχέδιο τουρκικού εποικισμού του βορείου τομέα της Νήσου. Οι αποκαλύψεις, με τα σχετικά ντοκουμέντα, πρόκειται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments