Διεθνή

Ουκρανία: Υποχρεωτική εκκένωση περιοχών γιατί μπορεί να καταληφθούν από τους Ρώσους

Ουκρανία: Υποχρεωτική εκκένωση περιοχών γιατί μπορεί να καταληφθούν από τους Ρώσους

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay/APTOPIX

Ουκρανία: "Η Ουκρανία σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των περιoχών στα μέτωπα του πολέμου οι οποίες θα εκκενωθούν υποχρεωτικά, καθώς μπορεί να καταληφθούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα θέρμανσης τον χειμώνα"

“Η Ουκρανία σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των περιoχών στα μέτωπα του πολέμου οι οποίες θα εκκενωθούν υποχρεωτικά, καθώς μπορεί να καταληφθούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα θέρμανσης τον χειμώνα”, ανέφερε σήμερα [26/8] μια αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η εκστρατεία υποχρεωτικών εκκενώσεων ξεκίνησε τον Ιούλιο από το ανατολικό Ντονέτσκ και υλοποιήθηκε αυτόν τον μήνα. Οι ελεγχόμενες από την Ουκρανία περιφέρειες και πόλεις στις ανατολικές επαρχίες βομβαρδίζονται συνεχώς από τη Ρωσία και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

«Αν μείνουν εκεί, ο κόσμος θα υποφέρει, ιδίως τα παιδιά», είπε η Ιρίνα Βερεσούκ ανακοινώνοντας από την τηλεόραση την επέκταση του προγράμματος. Εξήγησε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην απομάκρυνση μητέρων με παιδιά και ηλικιωμένων σε ορισμένες περιοχές του ανατολικού Χαρκόβου και των περιφερειών Ζαπορίζια και Μικολάιφ, στα νότια.

«Δεν μιλάω για ολόκληρες τις επαρχίες αλλά σε ορισμένα μέρη θα απαιτηθεί υποχρεωτική εκκένωση και προετοιμαζόμαστε για αυτό», πρόσθεσε η Βερεσούκ. Προέτρεψε του κατοίκους να μην προβάλουν αντίσταση, εξηγώντας ότι είναι αντιμέτωποι με την απειλή της ρωσικής κατοχής. «Ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει ο εχθρός για να εξαναγκάσει τους ανθρώπους να συνεργαστούν. Για αυτό ζητώ τόσο συχνά τις εκκενώσεις και καλώ τους ανθρώπους να μην ελπίζουν ότι ο εχθρός θα τους δείξει έλεος και θα τηρήσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments