Διεθνή

Πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ ανησυχούν για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου

Πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ ανησυχούν για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Πετρέλαιο: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για το ενδεχόμενο η μείωση της πρόσβασης στο ρωσικό πετρέλαιο από τις 5 Δεκεμβρίου να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για το ενδεχόμενο η μείωση της πρόσβασης στο ρωσικό πετρέλαιο από τις 5 Δεκεμβρίου να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους από το Νέο Δελχί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Γουόλι Αντεγέμο.

Ο Αντεγέμο είπε ότι είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με Ινδούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα σχετικά με την πρόταση να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του αργού ρωσικού πετρελαίου.

Πριν αφιχθεί στην ινδική πρωτεύουσα, ο Αντεγέμο είχε επισκεφθεί την Μουμπάι όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα και αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας.

ΕΕ: Προς έκτακτη σύγκλιση για την ενεργειακή κρίση

Η τσεχική Δημοκρατία, η οποία ασκεί την τρέχουσα εξάμηνη Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα προτείνει τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης των Υπουργών Ενέργειας το συντομότερο δυνατό, για να συζητηθεί η εκτίναξη των τιμών στον χώρο της ενέργειας, με βάση όσα δήλωσε ο Υπουργός Βιομηχανίας, Τζόζεφ Σίκελα.

Όλες οι χώρες μέλη της Ένωσης προετοιμάζονται για μια πολύ απότομη αύξηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στους επόμενους μήνες λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι οποίες διαταράσσουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργώντας κίνδυνο έλλειψης αυτό το χειμώνα.

komision-eurwpaiki_enwsi

«Είμαστε σε έναν ενεργειακό πόλεμο με τη Ρωσία και αυτό επηρεάζει ολόκληρη την ΕΕ. Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον πρωθυπουργό Πιετρ Φιάλα, θα προτείνω τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ενέργειας της ΕΕ το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Τζόζεφ Σίκελα.

Η τσεχική Προεδρία της ΕΕ είχε ήδη προγραμματίσει τη συνάντηση των υπουργών ενέργειας τον Οκτώβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments