Διεθνή

Ζαπορίζια: Επανασυνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο και ο δεύτερος αντιδραστήρας

Ζαπορίζια: Επανασυνδέθηκε με το ηλεκτρικό δίκτυο και ο δεύτερος αντιδραστήρας

Πηγή Φωτογραφίας: Carnegie Endowment for International Peace

Ζαπορίζια: Η ουκρανική, κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανακοίνωσε απόψε ότι και ο δεύτερος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Η ουκρανική, κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom ανακοίνωσε απόψε ότι και ο δεύτερος αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, επανασυνδέθηκε με το ουκρανικό ηλεκτρικό δίκτυο.

Ο πρώτος αντιδραστήρας επανασυνδέθηκε νωρίτερα σήμερα και η Energoatom διαβεβαίωσε ότι τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν κανονικά.

Φυσικό αέριο – Gazprom: Στο 91,4% η πλήρωση των ρωσικών αποθεμάτων

Η ρωσική Gazprom, που τελεί υπό τον έλεγχο του Κρεμλίνου, ανακοίνωσε σήμερα [26/8] ότι οι ρωσικές δεξαμενές φυσικού αερίου βρίσκονταν στις 24 Αυγούστου στο 91,4% της δυναμικότητάς τους.

Το επίπεδο αποθήκευσης φυσικού αερίου πριν από τον χειμώνα στην Ρωσία παρακολουθείται συστηματικά από την στιγμή που η Μόσχα είχε δηλώσει ότι η ανάγκη πλήρωσης των αποθεμάτων έχει προτεραιότητα σε σχέση με τις εξαγωγές φυσικού αερίου.

Gazprom-1

Βουλγαρία: Οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom διεξάγονται μόνο στο πλαίσιο της νυν υπάρχουσας συμφωνίας

“Οι διαπραγματεύσεις με την Gazprom μπορεί να διεξάγονται μόνο στο πλαίσιο της νυν υπάρχουσας συμφωνίας, η οποία ισχύει μέχρι τα τέλη του έτους”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπηρεσιακός υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Ρόσεν Χρίστοφ.

Η Βουλγαρία έχει συμφωνία με την Gazprom Export για προμήθεια 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και υποχρέωση να χρησιμοποιεί τουλάχιστον 80% των ποσοτήτων αυτών. Εάν δε το κάνουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να το πληρώσουμε, ανεξάρτητα από το εάν το έχουμε χρησιμοποιήσει ή όχι. Εάν δεν επωφεληθούμε των ποσοτήτων, πιθανόν μας περιμένει διαιτησία και υπάρχει πιθανότητα να χάσουμε ένα τεράστιο ποσό, είπε ο υπουργός. gazprom

Ο Χρίστοφ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναζητά εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η σύνδεση με την Ελλάδα να τεθεί σε λειτουργία από την 1η Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments