Πολιτική

Κατρίνης σε Μητσοτάκη: “Πραγματικά θέλετε να συγκρίνετε εποχές όπως το 1981”

Κατρίνης σε Μητσοτάκη: “Πραγματικά θέλετε να συγκρίνετε εποχές όπως το 1981”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κατρίνης σε Μητσοτάκη: Εκ νέου έθεσε τα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Εκ νέου έθεσε τα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης κατά τη διάρκεια της δευτερολογία του στη Βουλή.

«Δεν μας απαντήσατε αν συμφωνείτε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος της παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Δεν απαντήσατε πόσοι ακόμη παρακολουθούνταν. Μετά τον σάλο δεν ρωτήσατε τον νέο διοικητή της ΕΥΠ αν ευσταθούν αυτά που γράφονται; Δεν θέλετε να μάθετε;».

Θα επιμείνουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, δήλωσε ο κ. Κατρίνης.  Δεν αντέχετε το βάρος της ευθύνης που πέφτει ακέραια πάνω σας.

Επιπλέον ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για την ΕΥΠ επί διακυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου. «Πραγματικά, θέλετε να συγκρίνετε εποχές όπως το 1981, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήγαγε την ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, μετά την περίοδο της χούντας και όσων ακολούθησαν, με τις εποχές της ώριμης δημοκρατίας στη χώρα μας;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν απάντησε αν έχουν ερευνηθεί δραστηριότητες και συναλλαγές με το κακόβουλο λογισμικό Predator στη χώρα μας.

Επιμένετε ότι ουδείς εξαιτείται, την ίδια στιγμή που δεν λέτε ευθέως αν έχετε ενημερωθεί εάν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα από την ΕΥΠ. »Η Εξεταστική Επιτροπή την Δευτέρα δεν θα συγκροτηθεί για το νέο θεσμικό πλαίσιο της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ, που είναι αναγκαίο να υπάρξει, αλλά για τις ευθύνες και τις δικές σας γι’ αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο που διασύρει τη χώρα διεθνώς. Εμείς προτείναμε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση ΕΥΠ και ΑΔΑΕ. Πέφτει βαριά η σκιά και πέφτει προσωπικά σε εσάς η ευθύνη για όσα συμβαίνουν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Εσείς είστε ο παράγων αποσταθεροποίησης της χώρας»

«Ανασύρετε τον εθνικό κίνδυνο, μιλάτε για αποσταθεροποίηση, όταν εσείς είστε ο παράγων αποσταθεροποιοησης της χώρας», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Και σημείωσε: «Είναι πρωτοφανές να μιλάτε για συμφέροντα που θέλουν να διαμορφώσουν κυβερνήσεις, όταν είστε ο πρωθιυπουργός που κάνει ό,τι μπορεί για να ευνοήσει λίγους και ισχυρούς, όταν έχετε ένα συγκεντρωτικό και μονοπρόσωπο μοντέλο εξουσίας, που κατέρρευσε και σας παρασύρει προς την έξοδο».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι ήταν αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν το σχέδιο παρακολούθησεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments