Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: Δείτε live τη δευτερολογία

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: Δείτε live τη δευτερολογία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

Η δυσπιστία του λαού είναι δεδομένη και σύντομα θα την λάβετε και στην κάλπη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του. Ο κ. Τσίπρας ξανακάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων: «Επαναλαμβάνω μήπως απαντήσετε στην τελική σας τοποθέτηση. Ποιος είναι ο ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθούσατε τον κ. Ανδρουλάκη; Είναι παιδικό το επιχείρημα ότι θα το λέγατε στον ίδιο και όχι δημόσια.

  • Δεν κάνατε καμία αναφορά στην παρακολούθηση Κουκάκη.
  • Πόσους ακόμη βουλευτές και ευρωβουλευτές παρακουθείτε;
  • Πότε ενημερωθήκατε για τις παρακολουθήσεις, ότι ήταν σε νόμιμη επισυνδεση ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Πράγματι, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν μίλησε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά έκανε τον ψόφιο κοριό μέσα στην επιτροπή και ως προς τούτο δεν ανασκευάζω.

  • Γνώριζε ή δεν γνώριζε; Γνωρίζατε εσείς ή δεν γνωρίζατε όταν στείλατε τον εκλεκτό σας υπουργό στην επιτροπή;
  • Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα στην επιτροπή ότι ουδέποτε υπήρξε επισύνδεση του Ανδρουλάκη;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαψεύσεις από Βαρουφάκη, Βαλαβάνη και Πανούση ότι έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από την κυβέρνηση Τσίπρα: «Είστε σε πανικό και δεν μπορείτε να το κρύψετε» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Αν έχετε κάποια σοβαρή καταγγελία που να αφορά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μην διστάσετε να την πάτε στον εισαγγελέα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» είπε και συνέχισε.

«Μας πήγατε σε ειδικό δικαστηριο γιατί βάλαμε τους καναλάρχες να πληρώσουν και δεν θα μας πηγαίνατε αν γνωρίζατε ότι κάναμε παρακολυθήσεις;» είπε χαρακτηριστικά.

«Πιαστήκατε με τον κοριό στο αφτί»

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε: «κ. Μητσοτάκη, πιαστήκατε με τον κοριό στο αφτί. Και τώρα προσπαθείτε να ανακαλύψετε συμψηφισμούς και αντιπερισπασμούς».

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν είμαστε γόνοι αριστοκρατίας με δικαιώματα ιδιοκτησίας στο κράτος και στη χώρα. Δεν αντιμετωπίζουμε το κράτος ως λάφυρο. Εγώ δεν πήρα υπ’ ευθύνη μου την ΕΥΠ, αλλά δεν θα κάνω τον ανήξερο, σαν εσάς που είπατε ότι δεν ξέρει ο πρωθυπουργός ποιον παρακολυθεί η ΕΥΠ».

Και συνέχισε: «Ποιος σας λέει να τα πείτε αυτά; Ότι η ΕΥΠ φτιάχνει ένα στεγανό, ένα παρακράτος; Ποιος σας λέει να πείτε ότι η ΕΥΠ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να γνωρίζει ο πρωθυπουργός;».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «επί των ημερών μας ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ ούτε υπήρξε βουλευτής που να έπεσε θυμα επισύνδεσης, είτε παράνομης είτε νόμιμης. Ούτε ένας δημοσιογράφος γιατί μας ενοχλούσε. Δεν το διανοήθηκα ποτέ να προβώ σε τέτοια καοποίηση του κράτους δικαίου. Ουδέποτε επί των ημερών μας δόθηκε εντολή επισύνδεσης».

Δείτε την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments