Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Δείτε live την τριτολογία στη Βουλή

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Δείτε live την τριτολογία στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Δείτε την τριτολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις.

Με την τριτολογία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκλεισε η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Εντυπωσιάζομαι από την αγάπη που δείχνει ο κ. Τσίπρας στις απόψεις του κ. Βενιζέλου ενώ μέχρι πρότινος προσπαθούσε να τον σύρει στα δικαστήρια για τη Novartis», είπε αρχικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από την δυνατότητα παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας αλλά πρέπει να είναι εξαιρετικά στοιχειοθετημένη.

Μητσοτάκης στον Τσίπρα: 54.000 επισυνδέσεις έγιναν επί των ημερών σας – Τις ελέγξατε;

Για την διαβεβαίωση Τσίπρα ότι επί των ημερών του δεν γινόταν καμία παρακολούθηση δημοσιογράφου ή πολιτικού είπε: Μέτρησα τις παρακολουθήσεις επί ημερών σας ήταν 54.000. Μια μια τις μετρήσατε; Εγώ δεν γνώριζα καμία και σας το είπα από την αρχή.

Μητσοτάκης: Καταθέστε πρόταση δυσπιστίας και ελάτε να αναμετρηθούμε

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε για τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ξεκίνησε με αναφορά στα όσα είχε πει νωρίτερα ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης του ΜΕΡΑ 25 και ακολούθως σχολίασε τον διάλογο του κ. Γεραπετρίτη με τον κ. Τσίπρα. «Θέλω να σας συγχαρώ κ. Τσίπρα για την ταχύτητα που επιδείξατε για να κάνετε εντυπωσιακή κοινοβουλευτική τούμπα και πήρατε πίσω όσα είχατε πει. Αυτό λέγεται κοινοβουλευτική θρασυδειλία», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για όσα είχε αναφέρει στην ομιλία του σχετικά με το περιεχόμενο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. «Πώς αισθάνεστε να χρησιμοποιείτε στοιχεία από μια συνεδρίαση κλειστή; Με κατηγορήσατε ότι έδωσα εντολή παρακολούθησης. Είναι ο λόγος σας ενάντια στον δικό μου. Οι πολίτες θα πιστέψουν ή εσάς ή εμένα. Ο κ. Βαρουφάκης τα «μπαλαμούτιασε» λίγο στην ομιλία του, μας είπε ότι δεν ακούγατε κανέναν. Μπορείτε να μας το πείτε κι εσείς; Κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να ξέρει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Εγώ δεν γνωρίζω. Ο πρωθυπουργός είναι αποδέκτης πληροφοριών. δεν διανοήθηκα ποτέ να ρωτήσω με βάση τις αναφορές της ΕΥΠ ποιες είναι οι πηγές των πληροφοριών. Εγώ δεν γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να γνωρίζω», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Τα πρόσωπα αυτά τα γνωρίζει η διοικητής, η ΑΔΑΕ και ο αρμόδιος εισαγγελέας -παλιά ήταν δύο, τώρα είναι ένας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης , ενώ την ίδια ώρα άρχισαν διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από τον κ. Φίλη.

Δείτε την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments