Ελλάδα

Ιωάννινα: Στη σύλληψη του 63χρονου προχώρησε η ΕΛΑΣ – Κακοποιούσε βάναυσα το γαϊδούρι

Ιωάννινα: Στη σύλληψη του 63χρονου προχώρησε η ΕΛΑΣ – Κακοποιούσε βάναυσα το γαϊδούρι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ιωάννινα: Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής [28/8] ο 63χρονος ο οποίος φέρεται να κακοποίησε το γαϊδούρι

Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής [28/8] ο 63χρονος ο οποίος φέρεται να κακοποίησε το γαϊδούρι, καθώς το είχε δεμένο και το έσερνε από την καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι μαρτυρίες των κατοίκων στο Γραμμένο Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι του και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Ζίτσας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση για την υπόθεση, ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήταν ατύχημα και δεν είχε κακές προθέσεις για το ζώο του.

Το χρονικό

Ανάστατο είναι ένα ολόκληρο χωριό στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων καθώς οι κάτοικοι έγιναν μάρτυρες σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου έσερνε για πολλά μέτρα έναν γάιδαρο. Στο πέρασμα από τον κεντρικό δρόμο του χωριού έμενε μία κατακόκκινη γραμμή από τα αίματα που έτρεχαν από το ζώο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου σταμάτησε μόνο όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους κατοίκους. Το ζώο ταλαιπωρημένο και με πληγές έμεινε για λίγη ώρα στην άκρη του δρόμου και στη συνέχεια φαίνεται ότι ο ίδιος το απομάκρυνε.

Στο χωριό επικράτησε αναστάτωση, κλήθηκε η Αστυνομία και φιλοζωικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων Κι.Δι.Ζω. μέλη του οποίου βρέθηκαν στο Γραμμένο, «ψάχναμε το δύστυχο ζώο για ώρες μήπως και σταθεί δυνατό να το σώσουμε.. Αντ΄αυτού βρήκαμε σπλάχνα από μεγάλο ζώο στην καρότσα του αγροτικού οχήματος να κατασπαράσσονται από πολλά εξαθλιωμένα σκυλιά έξω από τον στάβλο του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του χωριού ήταν τεράστια όπως και η κινητοποίηση που έκαναν για να σωθεί το γαϊδουράκι από την βάναυση κακοποίηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments