Focus

Αγάπησε το σώμα σου όπως η Paulina Porizkova

Αγάπησε το σώμα σου όπως η Paulina Porizkova

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το 57χρονο μοντέλο στοχεύει να γίνει το πρότυπο όλων των γυναικών.

Δεν διστάζει να πει την αλήθεια, όπως τη βλέπει μέσα από τα δικά της μάτια, προσπαθώντας να ενθαρρύνει κι άλλες γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να είναι ο εαυτός τους. Η Paulina Porizkova έχει αποφασίσει καθημερινά να παραδίδει δυνατά μηνύματα μέσω social media, δίνοντας μία γερή μπουνιά σε ό,τι παλιακό και πατριαρχικό εξακολουθεί να πιέζει τις σύγχρονες γυναίκες να ζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Αυτή τη φορά, επέλεξε να εμφανιστεί στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γυμνή, φορώντας μόνο ένα σεντόνι προκειμένου να αναλύσει το πώς μία τέτοια φωτογραφία μπορεί να περάσει από την αντικειμενοποίηση του γυναικείου σώματος στη γιορτή αυτού.

Η 57χρονη καλλονή ανέλυσε τη διαφορά στις δύο έννοιες που θα μπορούσαν να συνδέονται με τη συγκεκριμένη φωτογραφία, υπογραμμίζοντας τη βασική διαφορά. “Σε μία πατριαρχική κοινωνία, οι γυναίκες από πάντα αντιλαμβάνονταν ως αντικείμενα του πόθου ή της φροντίδας. Επειδή αυτές είναι οι ανάγκες των αντρών που διοικούν τον κόσμο. Γι’αυτό η νεανικότητα και η ομορφιά είναι τόσο δυνατό νόμισμα”, εξήγησε στη λεζάντα της ανάρτησής του το μοντέλο.

Ωστόσο, όταν μία γυναίκα αποφασίσει να αντικειμενοποιήσει τον εαυτό της, τότε επειδή θα το κάνει εκείνη που είναι γυναίκα, δεν θα λάβει την ίδια αντιμετώπιση. “Όταν ένας άντρας αρπάζει τη δύναμή του τότε γιορτάζεται”, επεσήμανε η Porizkova, όταν την ίδια στιγμή μια γυναίκα κάνει το ίδιο, θα κατηγορηθεί γι’ αυτό.

“Όταν ήμουν ένα νεαρό μοντέλο, εκθέτοντας το κορμί μου, ήταν επειδή κάποιος άλλος το ενέκρινε. Κάποιος άλλος αποφάσισε ότι έπρεπε να γιορταστεί. Δεν ήξερα αρκετά για να έχω μία κατανόηση των επιπτώσεων. Συνεπώς, αντικειμενοποίηση. Τώρα όταν εκθέτω το σώμα μου, είναι με την πλήρη γνώση και συγκατάθεσή μου. Συνεπώς, γιορτή.”, υπογράμμισε.

Πρόσφατα, το μοντέλο αποκάλυψε πως ένας πλαστικός τής είχε προτείνει να κάνει κάποιες διορθωτικές επεμβάσεις, ανεβάζοντας την απάντησή της στα social media και ανοίγοντας μία μεγάλη συζήτηση για την ομορφιά σε όλες τις ηλικίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments