Διεθνή

Μπάιντεν: Την έγκριση για πώληση όπλων αξίας 1,1 δισ. δολάρια στην Ταϊβάν θα ζητήσει από το Κογκρέσο

Μπάιντεν: Την έγκριση για πώληση όπλων αξίας 1,1 δισ. δολάρια στην Ταϊβάν θα ζητήσει από το Κογκρέσο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, CNN

Μπάιντεν: Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση πακέτου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν εκτιμώμενης αξίας 1,1 δις. δολαρίων

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση πακέτου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν εκτιμώμενης αξίας 1,1 δις. δολαρίων, το οποίο πρόκειται να συμπεριλαμβάνει 60 πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας και 100 αντιαεροπορικούς πυραύλους, αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Politico, που επικαλείται τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά.

Η πληροφορία αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων με την Κίνα μετά την επίσκεψη που έκανε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόσι, στην Ταϊπέι στις αρχές Αυγούστου.

Λευκός Οίκος: “Ανησυχητική” η κατάσταση στο Ιράκ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζουν “ανησυχητικές” τις πληροφορίες για την έκρηξη της βίας που μαίνεται στη Βαγδάτη και απευθύνουν έκκληση για “ηρεμία” και “διάλογο”, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, αρμόδιος επικοινωνίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

white-house_1

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι ταραχές στο Ιράκ που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση του ισχυρού σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα Σαντρ ότι αποχωρεί από την πολιτική, προκαλούν ανησυχία και απηύθυνε έκκληση για κατευνασμό των πολιτικών προβλημάτων στη χώρα.

Ο Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον δεν βλέπει επί του παρόντος την ανάγκη για εκκένωση της πρεσβείας στο Ιράκ και απομάκρυνση του προσωπικού της.

ΗΠΑ: Για συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα αναφερθεί ο επικεφαλής της Μοσάντ

Ακολουθώντας τον υπουργό Άμυνας και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας, της Μοσάντ, θα ταξιδέψει εντός ημερών στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, δήλωσε χθες Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτερος αξιωματούχος του Ισραήλ.

Ο Ντέιβιντ Μπαρνέα «θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών στο Κογκρέσο όσον αφορά τη συμφωνία με το Ιράν», δήλωσε η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το Ισραήλ διεξάγει το τρέχον διάστημα διπλωματική επίθεση της «ύστατης στιγμής» για να προσπαθήσει να πείσει τη Δύση να μην ανανεώσει τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας -επισήμως το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ)-, που υπογράφτηκε το 2015. Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε μονομερώς τη χώρα του από τη συμφωνία τρία χρόνια αργότερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments