Διεθνή

Φυσικό αέριο: Οι Βρετανοί μπορούσαν να αποκομίσουν υπερκέρδη 198 δισ. δολάρια από το αέριο

Φυσικό αέριο: Οι Βρετανοί μπορούσαν να αποκομίσουν υπερκέρδη 198 δισ. δολάρια από το αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Φυσικό αέριο: Οι παραγωγοί φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας θα μπορούσαν να αποκομίσουν υπερκέρδη ύψους έως και 170 δισ. λιρών

Οι παραγωγοί φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας θα μπορούσαν να αποκομίσουν υπερκέρδη ύψους έως και 170 δισ. λιρών (198 δισ. δολαρίων) κατά τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών της χώρας.

Όπως ανέφερε το Bloomberg Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μαζικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας που οδηγούνται από την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας εντείνουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Αυτό έχει θέσει στο επίκεντρο τα κέρδη του ενεργειακού τομέα, καθώς η βρετανική κυβέρνηση δέχεται έντονες πιέσεις να αυξήσει την οικονομική στήριξη που έχει υποσχεθεί, για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να ξεπεράσουν την απότομη αύξηση.

Το Bloomberg επικαλέστηκε αδημοσίευτη ανάλυση του Υπουργείου Οικονομικών που δείχνει την κλίμακα των υπερκερδών, τα οποία ορίζονται ως η διαφορά μεταξύ των προβλεπόμενων κερδών και αυτών που θα αναμενόταν να βγάλουν οι εταιρείες με βάση τις προβλέψεις των τιμών πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ανάλυση έδειξε ότι περίπου το 40% των υπερκερδών θα μπορούσε να αποδοθεί στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει έκτακτο φόρο 25% για τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Κατά την ανακοίνωση αυτής της κίνησης τον Μάιο, η κυβέρνηση δήλωσε επίσης ότι θα εξέταζε την επιβολή παρόμοιου φόρου στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον άφησε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με αυτό στον διάδοχό του, ο οποίος πρόκειται να οριστεί την επόμενη εβδομάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments