Διεθνή

Νέες βαρύτατες καταγγελίες κατά Τραμπ για απόρρητα έγγραφα

Νέες βαρύτατες καταγγελίες κατά Τραμπ για απόρρητα έγγραφα

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Αντιμέτωπος με νέες σοβαρές καταγγελίες εκ μέρους των πολιτειακών οργάνων των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του βρίσκεται ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Αντιμέτωπος με νέες σοβαρές καταγγελίες εκ μέρους των πολιτειακών οργάνων των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με τα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του βρίσκεται ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ «πιθανότατα έκρυψε», όπως αναφέρει το έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, άκρως απόρρητα έγγραφα. 

Το εν λόγω έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξηγεί με τον πιο λεπτομερή τρόπο έως σήμερα τους λόγους που οδήγησαν την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία (FBI) να διεξάγει έρευνες στην κατοικία του πρώην Ρεπουμπλικανού Προέδρου, για να ανακτήσει άκρως εμπιστευτικά έγγραφα, τα οποία δεν είχε επιστρέψει μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, παρά τα πολλαπλά αιτήματα, τα οποία του είχαν υποβληθεί.

Ειδικότερα, η έρευνα επιδιώκει να προσδιορίσει εάν ο Ντόναλντ Τραμπ ή συγγενείς του εμπλέκονται σε ποινικώς καταδικαστέα συμπεριφορά, επιδιώκοντας να εμποδίσουν το FBI να ανακτήσει αυτά τα έγγραφα, όπως αναφέρεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πριν από την επιχείρηση, το FBI αποκάλυψε «πολλαπλές πηγές αποδεικτικών στοιχείων», που έδειχναν ότι «διαβαθμισμένα έγγραφα» εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην τεράστια κατοικία του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Σύμφωνα πάντοτε με το έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η αστυνομία «είχε επίσης αποδείξεις ότι τα κυβερνητικά έγγραφα πιθανότατα αποκρύπτονταν και αφαιρέθηκαν και ότι ήταν πιθανό να πραγματοποιήθηκαν πράξεις για να παρεμποδίσουν την έρευνά τους».

Ακόμη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης περιγράφει συγκεκριμένα πώς πράκτορες του FBI πήγαν για πρώτη φορά στο Μαρ-α-Λάγκο τον Ιούνιο, για να ανακτήσουν αρκετούς φακέλους.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της έρευνας του Αυγούστου, η ομοσπονδιακή αστυνομία βρήκε περίπου 30 κουτιά με έγγραφα τόσο ευαίσθητα, που κυμαίνονταν «από εμπιστευτικά έως άκρως απόρρητα». 

Οι ενέργειες που περιγράφονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνουν «σκόπιμη εξαπάτηση» και την «εξαιρετικά ανεύθυνη» συμπεριφορά του στενού κύκλου του Ντόναλντ Τραμπ. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments