Διεθνή

Βουλγαρία: Θετικό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις με την Gazprom

Βουλγαρία: Θετικό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις με την Gazprom

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah, Ruetir

Βουλγαρία: "Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Gazprom και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε θετική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων", ανέφερε ο υπηρεσιακός υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Gazprom και προσπαθούμε να καταλήξουμε σε θετική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και σε επανέναρξη των προμηθειών με συμφέροντες για τη χώρα μας όρους. Οι ρήτρες της συμφωνίας είναι εμπιστευτικές, καθώς και όλες οι διαπραγματεύσεις και ανταλλαγή πληροφοριών», ανακοίνωσε για τη ΒΕΤ ο υπηρεσιακός υπουργός Ενέργειας Ρόσεν Χρίστοφ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το υπουργείο του εργάζεται πάνω στο θέμα εξαιρετικά σκληρά. Επίσης εξετάζονται και μια σειρά άλλων εναλλακτικών λύσεων και ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί φυσικό αέριο στην καλύτερη τιμή.

Φυσικό αέριο: Πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση του αερίου – Δεν αρκεί μόνο η αποθήκευση

Σε καλό σημείο βρίσκεται η Ευρώπη για τους στόχους που έχει θέσει για το φυσικό αέριο και για την αποθήκευση του. Παρόλα αυτά οι οικονομικοί αναλυτές τονίζουν χαρακτηριστικά πως π σημαντικότερος παράγοντας για την ενεργειακή ασφάλεια αυτό το χειμώνα θα είναι το κατά πόσον οι χώρες μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση αρκετά ώστε να διασφαλίσουν ότι το αποθηκευμένο καύσιμο θα διαρκέσει και τους πιο κρύους μήνες, σημειώνει οι Kate Abnett και Bozorgmehr Sharafedin σε ανάλυση του Reuters.

Μετά τον αγώνα της αποθήκευσης φυσικού αερίου κατά διάρκεια του καλοκαιριού, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, του κορυφαίου προμηθευτή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, οι αποθήκες αερίου στην Ευρώπη είναι τώρα γεμάτες κατά 79,94%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gas Infrastructure Europe, γεγονός που σημαίνει ότι το μπλοκ μπορεί να υπερβεί τον στόχο της πλήρωσης κατά 80% μέχρι τον Νοέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments