Διεθνή

Πολωνία: Ζητά 1,3 τρισ. ευρώ ως πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Πολωνία: Ζητά 1,3 τρισ. ευρώ ως πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η Πολωνία εκτιμά πως οι απώλειες που υπέστη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας της Γερμανίας ανέρχονται σε 6,2 τρισ. ζλότι

Η Πολωνία είναι έτοιμη να ζητήσει πολεμικές αποζημιώσεις 1,3 τρισ. ευρώ από τη Γερμανία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος. Η Πολωνία εκτιμά πως οι απώλειες που υπέστη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας της Γερμανίας ανέρχονται σε 6,2 τρισ. ζλότι (1,3 τρισ. ευρώ), δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος, και είπε πως η Βαρσοβία θα ζητήσει επίσημα επανορθώσεις.

Μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Πολωνίας και επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η Γερμανία έχει πει στο παρελθόν πως όλες οι οικονομικές διεκδικήσεις που συνδέονται με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν διευθετηθεί.

Η Πολωνία δεν έχει ζητήσει ακόμα επίσημα επανορθώσεις

Η νέα αποτίμηση των οφειλόμενων επανορθώσεων είναι μεγαλύτερη εκείνης των 850 δισ. αμερικανικών δολαρίων που είχε κάνει ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος το 2019.

Το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) έχει ζητήσει επανειλημμένα αποζημιώσεις αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2015, όμως η Πολωνία δεν έχει ζητήσει επίσημα επανορθώσεις.

«Το ποσό που παρουσιάστηκε υιοθετήθηκε χρησιμοποιώντας την πιο περιορισμένη, συντηρητική μέθοδο, θα ήταν δυνατό να το αυξήσουμε» είπε ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ηγέτης του PiS, σε συνέντευξη Τύπου.

Η μαχητική στάση απέναντι στη Γερμανία, που χρησιμοποιείται συχνά από το PiS για να κινητοποιήσει το εκλογικό του ακροατήριο, έχει προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις με το Βερολίνο, ενώ έχει ενταθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εν μέσω επικρίσεων για την εξάρτηση του Βερολίνου από το ρωσικό αέριο και τη βραδύτητά του στο να βοηθήσει το Κίεβο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments