Διεθνή

Φυσικό αέριο: Αποχώρησε από τη Ρωσία ο νορβηγικός ενεργειακός όμιλος Equinor

Φυσικό αέριο: Αποχώρησε από τη Ρωσία ο νορβηγικός ενεργειακός όμιλος Equinor

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Φυσικό αέριο: Ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους της Νορβηγίας, Equinor εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ολοκλήρωσε την έξοδό του από τη Ρωσία

Ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους της Νορβηγίας, Equinor εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ολοκλήρωσε την έξοδό του από τη Ρωσία, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο ότι θα αποχωρήσει πλήρως από τη ρωσική αγορά.

Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτεί την πρώτη πλήρη, ομαλή έξοδο διεθνούς εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, την ώρα που αυξάνονται οι πιέσεις και προς άλλες εταιρείες ενέργειας, όπως η TotalEnergies και η ExxonMobil, να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Equinor είχε δηλώσει από τις 28 Φεβρουαρίου ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποεπένδυσης από κοινοπραξίες που διατηρούσε στη Ρωσία. Τον Μάρτιο ανέφερε ότι θα σταματήσει την εμπορία ρωσικού πετρελαίου, ενώ τον Μάιο ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την έξοδο από ρωσικές κοινοπραξίες και μεταβίβαση των συμμετοχών της στην κρατική ρωσική ενεργειακή εταιρεία, με την οποία συνεργαζόταν επί μακρόν.

Μετά τη συμφωνία με τη Rosneft, η Equinor διατήρησε ένα μόνο περιουσιακό στοιχείο στη Ρωσία, τη συμμετοχή της στο κοίτασμα Arctic Kharyaga το οποίο λειτουργεί η ρωσική Zarubezhneft και στο οποίο η είναι εταίρος η TotalEnergies.

“Η Equinor μπορεί πλέον να επιβεβαιώσει ότι η πλήρης έξοδος από το κοίτασμα Kharyaga έχει επίσης ολοκληρωθεί”, δήλωσε ο νορβηγικός ενεργειακός όμιλος την Παρασκευή. “Μετά την έξοδο από το Kharyaga, η Equinor δεν έχει εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία ή έργα στη Ρωσία”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments