Focus

Catherine Deneuve: «Πιστεύω τα πράγματα στην Ευρώπη είναι καλύτερα για τις μεγάλες γυναίκες»

Catherine Deneuve: «Πιστεύω τα πράγματα στην Ευρώπη είναι καλύτερα για τις μεγάλες γυναίκες»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι δηλώσεις της Γαλλίδας σταρ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Catherine Deneuve βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο από το Φεστιβάλ Βενετίας, στη βραδιά έναρξης της φετινής διοργάνωσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Catherine Deneuve (@catherinedeneuve_)

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η ντίβα του γαλλικού σινεμά, που έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ το 1967, με την ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ “Η Ωραία της Ημέρας”, η οποία απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα, έφτασε χαμογελαστή στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για το νόημα αυτού του βραβείου, η ηθοποιός απάντησε: “Δεν κοιτάμε πίσω. Δεν είναι άρνηση, αλλά επειδή δεν έχω τον χρόνο, κυρίως γι’ αυτό”.

Υπάρχει πολλή τύχη, καλές αποφάσεις, κάποιες φορές λανθασμένες. Μετά από τόσα χρόνια, έχεις μια λίστα και ελπίζεις ότι τις περισσότερες φορές επέλεξες σωστά”, σχολίασε η Ντενέβ για τη φιλμογραφία της, δηλώνοντας ότι κατά την ίδια, οι πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της, είναι “Οι Ομπρέλες του Χερβούργου” του Ζακ Ντεμί (1964) και τα φιλμ που έκανε με τον Τριφό και τον Αντρέ Τεσινέ.

Αναφερόμενη στην ηλικία της, η 78 χρονών Ντενέβ, που όχι μόνο δεν σχεδιάζει να αποσυρθεί, αλλά έχει δύο ταινίες σε εξέλιξη, είπε ότι νιώθει πως είναι “πολύ καλύτερο να είσαι στην Ευρώπη παρά στην Αμερική αν είσαι γυναίκα ηθοποιός και μεγαλύτερη… Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ως προς αυτό τα πράγματα είναι καλύτερα στην Ευρώπη”.

Συνολικά, στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν 23 ταινίες μεγάλου μήκους (οκτώ από γυναίκες δημιουργούς). Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Στη Βενετία αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες ημέρες πολλές διασημότητες, όπως η Κέιτ Μπλάνσετ, η πρωταγωνίστρια της ταινίας “Tár”, του Τοντ Φιλντ, καθώς και η Πενέλοπε Κρουζ, που συμμετέχει σε δύο ταινίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments