Οικονομία Άποψη

Επίδομα τροφίμων 2022: Ποιοι θα το δικαιούνται – Προϋποθέσεις

Επίδομα τροφίμων 2022: Ποιοι θα το δικαιούνται – Προϋποθέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ποιες οι προϋποθέσεις

Με νέο επίδομα θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να ενισχύσει τα νοικοκυριά που πλήττονται από τις αυξήσεις στα τρόφιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης ενός επιδόματος για αγορά τροφίμων κάτι σαν…food pass. Εφόσον προκριθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μετά το fuel pass και το power pass θα λάβουν το… food pass. Θα πρόκειται για ένα επίδομα για την αγορά τροφίμων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Θα δίνεται με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Σε κάθε ενδεχόμενο, φαίνεται πως έχει κλειδώσει η επιταγή ακρίβειας ωστόσο άγνωστο παραμένει αν θα είναι «φιξ» ποσό 200 ευρώ ή θα δημιουργηθούν διαφορετικές κλίμακες έτσι ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι και να λάβουν ίσως περισσότερα χρήματα οι μη έχοντες.

Επιταγή ακρίβειας: Σε ποιο ποσό και για ποιους αναμένεται να “κλειδώσει”

Η επιταγή ακρίβειας αναμένεται να είναι ένα από τα μέτρα που έχουν “κλειδώσει” και θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο με δηλώσεις του (Σκάι). Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επί λέξει ότι «στο μυαλό του οικονομικού επιτελείου και του Πρωθυπουργού είναι η βοήθεια στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και ένα από τα μέτρα στήριξης είναι και η επιταγή ακρίβειας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες».

Δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας αναμένεται να είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, άτομα που εισπράττουν το προνοιακό επίδομα αλλά και ανασφάλιστοι υπερήλικες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments