Διεθνή

ΕΕ: Ο Μίσελ μεταβαίνει στο Κατάρ για το ενεργειακό

ΕΕ: Ο Μίσελ μεταβαίνει στο Κατάρ για το ενεργειακό

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα συζητήσει την τρέχουσα ενεργειακή κρίση με έναν μεγάλο παραγωγό φυσικού αερίου από το Κατάρ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα συζητήσει την τρέχουσα ενεργειακή κρίση με έναν μεγάλο παραγωγό φυσικού αερίου από το Κατάρ κατά την επίσκεψή του στην Ντόχα την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος του Κατάρ την Κυριακή, καθώς όλες οι ευρωπαϊκές χώρες προετοιμάζουν τα ενεργειακά σχέδιά τους εν όψει του χειμώνα που πλησιάζει.

Ο Σαρλ Μισέλ πρέπει να πάει στο Κατάρ την επόμενη Τρίτη, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα του.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναζητούν ενεργά εναλλακτικές στη Ρωσία για τις προμήθειες φυσικού αερίου τους από τότε που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πυροδότησε κρίση με τον κύριο Ευρωπαίο προμηθευτή.

Ο δημόσιος όμιλος QatarEnergy, ένας από τους κύριους εξαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο, διαπραγματεύεται εδώ και αρκετούς μήνες με αρκετούς ευρωπαίους αγοραστές, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί καμία σύμβαση.

Οι περισσότεροι από τους τρέχοντες όγκους φυσικού αερίου του Κατάρ είναι υπό μακροπρόθεσμες συμβάσεις, κυρίως με πελάτες στην Ασία.

Ωστόσο, η QatarEnergy θα μπορούσε να αρχίσει να προμηθεύει τη Γερμανία από την τοποθεσία φυσικού αερίου Golden Pass στο Τέξας. Το Κατάρ αναζητά επίσης νέους πελάτες για ένα σχέδιο επέκτασης της παραγωγής φυσικού αερίου έως το 2027, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει τις εξαγωγές του κατά 63%.

Σημειώνουμε ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος, Β. Ζελένσκι, προειδοποίησε τους Ευρωπαίους το απόγευμα του Σαββάτου ότι θα πρέπει να περιμένουν έναν δύσκολο χειμώνα, δεδομένου του αντίκτυπου της ρωσικής επίθεσης στις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μόσχας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments