Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: “Κλείδωσε” η αύξηση – Θα δοθεί σε περισσότερους δικαιούχους

Επίδομα θέρμανσης: “Κλείδωσε” η αύξηση – Θα δοθεί σε περισσότερους δικαιούχους
Αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αναμένεται να είναι το επίδομα θέρμανσης

“Κλειδωμένη” φαίνεται πως είναι η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης καθώς και η διεύρυνσή του σε περισσότερους δικαιούχους. Προβλέπεται να διατεθεί φέτος 20% ή μέχρι και 50% μεγαλύτερο επίδομα (ανάλογα και με τα κριτήρια χορήγησης που θα επιλεγούν) σε περίπου έως και 30% ή 40% περισσότερους δικαιούχους εν συγκρίσει με πέρυσι.

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει όμως πολλούς  εκτάκτως φέτος έστω  να κλείσουν τις βάνες αερίου και να ανάψουν κλιματιστικά, σόμπες ή άλλες ηλεκτρικές πηγές θέρμανσης, οι οποίες επιδοτούνται περισσότερο ή κοστίζουν λιγότερο.

Σε ποιους χορηγείται

Το επίδομα θέρμανσης χορηγείται:

1. Σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

2. Για την κατανάλωση των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης για τα ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) ισχύει ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 3.500 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, έχει τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments