Τεχνολογία

Αυτό το ποντίκι που κοστίζει 30$ σας δείχνει να εργάζεστε ενώ κοιμάστε

Αυτό το ποντίκι που κοστίζει 30$ σας δείχνει να εργάζεστε ενώ κοιμάστε

Πηγή Φωτογραφίας: cnbc.com- iStock

Οι εργοδότες επιτηρούν τους υπαλλήλους με λογισμικό παρακολούθησης και έτσι οι εργαζόμενοι στρέφονται σε ποντίκια.

Οι εργοδότες παρακολουθούν την παραγωγικότητα περισσότερο από ποτέ, εν μέρει χάρη στην έκρηξη της εξ αποστάσεως εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στρέφονται στα gadget για να ξεπεράσουν το λογισμικό παρακολούθησης. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το νέο ποντίκι, που υποτίθεται ότι διατηρεί την οθόνη σας ενεργοποιημένη.

Έμαθα για τα ποντίκια από το TikTok. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η συσκευή προσομοιώνει την κίνηση του ποντικιού, εμποδίζοντας τον υπολογιστή σας να μεταβεί σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Το λεγόμενο «tattleware» ή λογισμικό παρακολούθησης, εγκαθίσταται σε συσκευές που έχουν εκδοθεί από την εταιρεία για την παρακολούθηση του χρόνου οθόνης των εργαζομένων, της χρήσης του πληκτρολογίου και των κλικ. Το jiggler μπορεί να μην βοηθά στη χρήση του πληκτρολογίου ή στα κλικ, αλλά θα πρέπει να αφορά την παρακολούθηση του χρόνου οθόνης διατηρώντας την οθόνη του υπολογιστή σας ενεργοποιημένη.

Δείτε πώς λειτουργεί ένα ποντίκι τζιγκλερ

Το αγοράζετε από το amazon. Απλώς συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στη θύρα USB του υπολογιστή σας και μετά στην πρίζα.

Υπάρχει ένα πορτοκαλί κουμπί λειτουργίας στην αριστερή πλευρά που μπορείτε να πατήσετε για να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε. Ένα πικάπ κινείται όταν είναι αναμμένο. Εκεί τοποθετείτε τον αισθητήρα του ποντικιού. Μόλις το ποντίκι σας βρίσκεται στη σωστή θέση, θα αρχίσετε να βλέπετε τον κέρσορα στην οθόνη σας να κινείται πολύ αργά, εμποδίζοντας την οθόνη σας να σβήσει.Δεν θα σας κάνει πιο παραγωγικούς, φυσικά, αλλά μπορεί να ξεγελάσει κάποιο λογισμικό παρακολούθησης ώστε να πιστεύει ότι εξακολουθείτε να εργάζεστε, τουλάχιστον εάν αυτό το λογισμικό ελέγχει για να δει αν ο υπολογιστής σας είναι ενεργός.

Μια νέα έρευμα από τους New York Times διαπίστωσε ότι το 80% των 10 μεγαλύτερων ιδιωτικών εργοδοτών των ΗΠΑ παρακολουθούν τους εργαζομένους. Η διαφάνεια είναι το κλειδί για τη διατήρηση του ηθικού των εργαζομένων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments