Διεθνή

Νέες απειλές από τον Πούτιν: Θα σταματήσουμε τη ροή φυσικού αερίου και πετρελαίου αν επιβληθεί πλαφόν

Νέες απειλές από τον Πούτιν: Θα σταματήσουμε τη ροή φυσικού αερίου και πετρελαίου αν επιβληθεί πλαφόν

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay/Al Zazeera

Νέες απειλές εκτόξευσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Νέες απειλές εκτόξευσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.  Μιλώντας στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Γερμανία και οι δυτικές κυρώσεις ευθύνονται για το ότι ο αγωγός Nord Stream 1 δεν είναι λειτουργικός και ότι η Ουκρανία και η Πολωνία αποφάσισαν μονομερώς να κλείσουν άλλους αγωγούς που μετέφεραν φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια επαπειλούμενη ενεργειακή κρίση και αλματώδη αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας μετά την πλήρη αναστολή των προμηθειών αερίου από την Gazprom μέσω του Nord Stream 1, έπειτα από τον εντοπισμό -όπως ισχυρίστηκε- μιας διαρροής πετρελαίου στην τουρμπίνα του κατά τις εργασίες συντήρησης. “Ο Nord Steam 1 είναι ουσιαστικά κλειστός τώρα”, είπε ο Πούτιν καλώντας τη Γερμανία να επιστρέψει μια τουρμπίνα για τον σταθμό συμπίεσης Πορτοβάγια του αγωγού, το οποίο θα επέτρεπε στη Ρωσία να ξεκινήσει εκ νέου να διοχετεύει αέριο.

Ο ρώσος πρόεδρος επέκρινε τις εκκλήσεις της Ευρώπης για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου χαρακτηρίζοντάς την “ανόητη” και είπε ότι η Ρωσία θα αποχωρήσει από τα συμβόλαια προμηθειών της αν η Δύση επιβάλει πλαφόν στις τιμές των ρωσικών εξαγωγών.

Πλαφόν 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην ενέργεια, εισηγείται η Κομισιόν

Πρόταση για την επιβολή πλαφόν 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας εκτός φυσικού αερίου, επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της πρότασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη μέλη να περιορίσουν την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας από παραγωγούς όπως αιολικά πάρκα, πυρηνικά πάρκα και εργοστάσια λιγνίτη, τα οποία επηρεάζονται από την υψηλή τιμή του φυσικού αερίου.

Στο Βερολίνο, επικρατεί σκεπτικισμός σχετικά με την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου, όπως μεταδίδει το Politico.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments