Διεθνή

Β Κορέα: «Είμαστε μια μη αναστρέψιμη πυρηνική δύναμη»

Β Κορέα: «Είμαστε μια μη αναστρέψιμη πυρηνική δύναμη»

Πηγή Φωτογραφίας: Sky news/The Guardian

Η σχετική ανακοίνωση έρχεται σε μια στιγμή, όπου αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, καθώς και παρατηρητές, πιστεύουν ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή για πρώτη φορά από το 2017

Η Βόρεια Κορέα ψήφισε νόμο που της επιτρέπει να πραγματοποιεί προληπτικά πυρηνικά πλήγματα για να προστατευθεί, μια κίνηση που ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν λέει ότι δίνει στη χώρα «μη αναστρέψιμη» καθεστώς πυρηνικής ενέργειας και αποτρέπει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση.

Η σχετική ανακοίνωση έρχεται σε μια στιγμή, όπου αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, καθώς και παρατηρητές, πιστεύουν ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή για πρώτη φορά από το 2017, αφού οι διπλωματικές πρωτοβουλίες, έκτοτε, απέτυχαν.

Ούτε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πραγματοποίησε δύο ιστορικές συνόδους κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ούτε άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες δεν κατάφεραν να πείσουν την Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα βαλλιστικά και πυρηνικά της προγράμματα.

«Η κύρια σημασία της νομικής κατοχύρωσης της πολιτικής για τα πυρηνικά όπλα έγκειται στο να χαράξουμε μια μη αναστρέψιμη γραμμή, ώστε να μην υπάρξουν διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά μας όπλα», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ομιλία του προς τους βουλευτές.

Με νέο νόμο, η Β. Κορέα προχωρά παραπέρα, προσδιορίζοντας επακριβώς τις περιπτώσεις, στις οποίες η χώρα μπορεί να καταφύγει σε πυρηνικά όπλα, ιδίως ως απάντηση σε μια επίθεση ή για να σταματήσει μια εισβολή.

Επίσης, η Πιονγκγιάνγκ μπορεί ακόμη να πραγματοποιήσει προληπτικά πυρηνικά πλήγματα εάν εντοπιστεί επικείμενη επίθεση μέσω όπλων μαζικής καταστροφής ή εναντίον «στρατηγικών στόχων» της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική διοίκηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει προτείνει στη Βόρεια Κορέα οποτεδήποτε και οπουδήποτε διπλωματικές συνομιλίες, ενώ η πρόεδρος της Νότιας Κορέας υποστηρίζει ότι η χώρα της θα παράσχει τεράστια οικονομική βοήθεια στην Πιονγκγιάνγκ σε περίπτωση εγκατάλειψης του οπλοστασίου της.

Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα απέρριψε αυτές τις προσεγγίσεις, καταγγέλλοντας τις «εχθρικές πολιτικές» που εξακολουθούν να ισχύουν από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, όπως είναι, κατά τη γνώμη της, οι κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ και οι στρατιωτικοί ελιγμοί που οργανώνονται στην περιοχή.

Η Βόρεια Κορέα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τα πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος εκτιμά ότι η ειρήνη είναι δυνατή μόνο με επαρκή αποτρεπτική δράση απέναντι στην «ιμπεριαλιστική αλαζονεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments