Διεθνή

ΕΕ: Προς μια «συνεισφορά αλληλεγγύης» από ομίλους φυσικού αερίου;

ΕΕ: Προς μια «συνεισφορά αλληλεγγύης» από ομίλους φυσικού αερίου;

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Στη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΕ κατέθεσε πρόταση, που προβλέπει τη θέσπιση πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγει η Ένωση

Στη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΕ κατέθεσε πρόταση, που προβλέπει τη θέσπιση πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγει η Ένωση.

Σύμφωνα με όλα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η πρόταση αυτή ετέθη υπ’ όψιν των Υπουργών Ενέργειας, αλλά δεν έτυχε της αναγκαίας συναίνεσης.

Με δεδομένες τις αποκλίνουσες προσεγγίσεις και τις αντιθετικές απόψεις, οι Υπουργοί από τις 27 χώρες καταθέτουν και συζητούν νέες, εναλλακτικές προτάσεις.

Οι Υπουργοί Ενέργειας οδηγούνται κατά πάσα πιθανότητα, όπως αναφέρει σχετικά το Reuters, στην δημιουργία μιας «εισφοράς αλληλεγγύης» που θα εφαρμοστεί από τους ομίλους φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ανεξάρτητα από την τελική έκβαση των συζητήσεων, είναι βέβαιον ότι και οι 27 Υπουργοί συμφωνούν ότι το μέτρο σχετικά με τη θέσπιση μιας «συνεισφοράς αλληλεγγύης» θα πρέπει, αν τελικά υιοθετηθεί, να εφαρμοστεί άμεσα, έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του ενεργειακού προβλήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments