Διεθνή

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο νέος διάδοχος του θρόνου

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο νέος διάδοχος του θρόνου

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO/pixabay

Νέος διάδοχος του θρόνου τώρα που ο πατέρας του έγινε βασιλιάς είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Νέος διάδοχος του θρόνου τώρα που ο πατέρας του έγινε βασιλιάς είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Ο μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας κληρονόμησε αυτομάτως και τον τίτλο του μέχρι πρότινος πρίγκιπα Κάρολου, Δούκας της Κορνουάλης και τον φέρει μαζί με τον δικό του Δούκα του Κέιμπριτζ.

Μάλιστα, το δημοφιλές πριγκιπικό ζεύγος Ουίλιαμ και Κέητ (η μελλοντική βασίλισσα) άλλαξαν και τα προφίλ τους στα social media σε Δούκας και Δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα είναι καλή ομάδα και εξαιρετικοί ως βασιλιάς και βασίλισσα», λέει ο βασιλικός συγγραφέας Φιλ Ντάμπιερ.

Γεννημένος βασιλιάς

Από τότε που γεννήθηκε, στις 21 Ιουνίου του 1982, ο Ουίλιαμ Άρθουρ Φίλιπ Λούις Μαουντμπάτεν Ουίνδσορ προοριζόταν για βασιλιάς.

Ο Ουίλιαμ μεγάλωσε με έντονη την συναίσθηση των μελλοντικών του υποχρεώσεων και έχει αυξήσει τις βασιλικές του υποχρεώσεις, αφότου ο αδελφός του Χάρι και ο θείος του Άντριου απαρνήθηκαν βασιλικούς τίτλους για διαφορετικούς ο καθένας τους λόγους.

Και καθώς ο νέος βασιλιάς γερνάει, ο Ουίλιαμ θα έχει πολύ πιο έντονη δημόσια παρουσία προετοιμαζόμενος για τον μετέπειτα ρόλο του ως βασιλιάς, όπως λέει ο Ρόμπερτ Χαζέλ, καθηγητής στο University College London.

«Ο Ουίλιαμ θα χρειαστεί να επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος, επομένως δεν αμφιβάλλω ότι θα αναλάβει ένα όλο και αυξανόμενο μερίδιο βασιλικών ευθυνών», όπως είπε στο AFP.

Ο 40χρονος Ουίλιαμ έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να κρατήσει την ιδιωτική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αναλαμβάνοντας πολιτικές και στρατιωτικές υποχρεώσεις και ασχολούμενος με τα τρία παιδιά που έχει αποκτήσει με την σύζυγό του Κάθριν, ρόλοι που έχουν αποδειχτεί δημοφιλείς για τον λαό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments