Κόσμος

Στις 20:00 το διάγγελμα του Καρόλου – Ξεκίνησε επίσημα το εθνικό πένθος

Στις 20:00 το διάγγελμα του Καρόλου –  Ξεκίνησε επίσημα το εθνικό πένθος

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Bloomberg

Στο Λονδίνο μεταβαίνει ο βασιλιάς Κάρολος, όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας και στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στους Βρετανούς

Στο Λονδίνο μεταβαίνει ο βασιλιάς Κάρολος, όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας και στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στους Βρετανούς.  Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο καμπάνες των εκκλησιών ήχησαν σήμερα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Ξεκίνησε το Εθνικό Πένθος

Η βρετανική κυβέρνηση κήρυξε επισήμως σήμερα την έναρξη περιόδου εθνικού πένθους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, δημοσιεύοντας “κατευθυντήριες γραμμές εθνικού πένθους”.

Το έγγραφο αυτό, το οποίο φέρει οδηγίες για να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, πληροφορίες για τα ταξίδια και σχετικά με άλλες δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, αναφέρει ότι το πένθος θα συνεχιστεί ως το τέλος της ημέρας της κηδείας της βασίλισσας με τιμές αρχηγού κράτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments