Διεθνή

ΔΥΑΕ: Απαράδεκτη η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

ΔΥΑΕ: Απαράδεκτη η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Πηγή Φωτογραφίας: France 24, reuters

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αυξανόμενες απειλές για τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν αυξανόμενες απειλές για τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια μετά τους βομβαρδισμούς σε υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας στην κοντινή πόλη Ενερχοντάρ.

Οι γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος εκτός εργοταξίου προς το εργοστάσιο έχουν ήδη κοπεί και οι βομβαρδισμοί στο Ενερχοντάρ έχουν προκαλέσει διαρκή διακοπή.

Αυτή η κατάσταση ανάγκασε την Ουκρανία να δηλώσει ότι ίσως χρειαστεί να κλείσει τον τελευταίο ενεργό αντιδραστήρα που τροφοδοτεί τη Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ψύξης πυρηνικών καυσίμων του εργοστασίου.

«Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και γίνεται όλο και πιο επισφαλής. Το Ενερχοντάρ είναι στο σκοτάδι. Το εργοστάσιο δεν έχει ρεύμα έξω από το εργοτάξιο. κατεστραμμένο ξανά», δήλωσε ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο αυτό. Δεν μπορεί να διαρκέσει», δήλωσε ο Ρ. Γκρόσι: «Απαιτώ λοιπόν επειγόντως την άμεση παύση όλων των βομβαρδισμών σε αυτήν την περίμετρο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του επιχειρησιακού προσωπικού και να επιτραπεί η μόνιμη αποκατάσταση της ισχύος στο Ενερχοντάρ και στο εργοστάσιο.”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments