Οικονομία

Σταϊκούρας στη ΔΕΘ 2022: Το 2023 η Ελλάδα θα έχει επενδυτική βαθμίδα

Σταϊκούρας στη ΔΕΘ 2022: Το 2023 η Ελλάδα θα έχει επενδυτική βαθμίδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Επόμενος στόχος η επενδυτική βαθμίδα, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών

Μιλώντας από τη ΔΕΘ 2022 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε πως η Ελλάδα το 2023 θα πετύχει το στόχο απόκτησης επενδυτικής βαθμίδας.

«Έχουμε πετύχει σχεδόν όλους τους στόχους μας, απομένει ένας. Θέσαμε στόχο για υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη και τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι παρά τις πρωτοφανείς, ισχυρές, εξωγενείς κρίσεις, τον πετύχαμε. Θέσαμε ως στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας μας και τον πετύχαμε. Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές βρίσκονται σε επίπεδα- ρεκόρ. Θέσαμε ως στόχο τη σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων και τον πετύχαμε. Επίσης πολύ πρόσφατα πετύχαμε να βγούμε από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, όπως καταφέραμε να έχουμε και δημοσιονομική σταθερότητα. Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε να μπορούμε με ρεαλισμό να υποστηρίξουμε ότι το 2023 θα πετύχουμε και τον τελευταίο μας στόχο, την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ 2022

Με μια σειρά στοχευμένων μέτρων στήριξης που θα έχουν ως πρόσημο τη μεσαία τάξη θα εμφανιστεί απόψε [10/9] ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 2022. Εκτός από τα οικονομικά ζητήματα και τα μέτρα ο πρωθυπουργός θα στείλει σαφές μήνυμα και για το χρόνο των εκλογών.

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού
  • “Ξεπάγωμα” των συντάξεων
  • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για υπαλλήλους του δημοσίου τομέα και συνταξιούχους
  • Φθηνή στέγη σε νέους
  • Έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους
  • Διεύρυνση και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και καυσίμων

Η αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2022, κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό και επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αύξηση των εξαγωγών και των τουριστικών ροών, δίνουν το περιθώριο για παροχές που είναι εντός των αντοχών του προϋπολογισμού. Όπως είχε δηλώσει αρκετές φορές ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας το καλάθι της ΔΕΘ θα κρινόταν κατά πολύ από την πορεία των δημοσιονομικών και φυσικά από τα στοιχεία που θα έδινε η ΕΛΣΤΑΤ στη δημοσιότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments