People

Η Ελισάβετ της μικρής και της μεγάλης οθόνης

Η Ελισάβετ της μικρής και της μεγάλης οθόνης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τα γυρίσματα της έκτης σεζόν της δημοφιλούς δραματικής σειράς του Netflix «The Crown» θα διακοπούν ως ένδειξη σεβασμού προς την εκλιπούσα πλέον βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Από τη στέψη της, το μακρινό 1953, η βασίλισσα της Αγγλίας ήταν μια από τα πιο ελκυστικά πρόσωπα, όχι μόνο για τα δημόσια πράγματα και τις πολιτικές υποθέσεις, αλλά και για την οθόνη, κυρίως τη μικρή οθόνη. Έτσι, στις 2 Ιουνίου του 1953, οι κάμερες του BBC μπήκαν στο Γουέστμινστερ για να μεταδώσουν ζωντανά τη στέψη της σε όλο τον κόσμο.

Κυριολεκτικά παγκόσμια πρώτη για μια τέτοια εκδήλωση, για την οποία χιλιάδες θέσεις αγοράστηκαν, και όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έκτοτε, η τηλεόραση κατάφερνε να βρίσκει τρόπους και να παρεισφρύει στα ανάκτορα, τροφοδοτώντας και την ανάλογη συλλογική μυθοπλασία του κοινού.

Βέβαια, η σειρά που έχει καταλάβει το πεπρωμένο της με τη μεγαλύτερη λαμπρότητα ονομάζεται «The Crown». Το απόγευμα της Πέμπτης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί θαυμαστές αυτής της βιογραφικής ταινίας παραπονέθηκαν χαριτολογώντας ότι τους «χάλασαν» το τέλος της ιστορίας, ενώ η πέμπτη σεζόν αναμένεται τον Νοέμβριο στο Netflix.

Τα γυρίσματα της έκτης σεζόν της δημοφιλούς δραματικής σειράς του Netflix «The Crown» θα διακοπούν ως ένδειξη σεβασμού προς την εκλιπούσα πλέον βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Η σειρά «The Crown» του Peter Morgan βασίζεται στη ζωή, την καριέρα και την κληρονομιά της 96χρονης βασίλισσας που υπηρέτησε τη Μεγάλη Βρετανία για 70 ολόκληρα χρόνια ως μονάρχης της με τη μεγαλύτερη θητεία στην ιστορία.

Η Ελισάβετ πέθανε την Πέμπτη στο κάστρο Μπαλμόραλ, στη Σκωτία.

Η πέμπτη σεζόν της σειράς έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο Netflix τον Νοέμβριο. Σε ανύποπτη, μάλιστα, στιγμή, ο διευθυντής του «Στέμματος», Στίβεν Νάλντρι είχε δηλώσει ότι «αν η σειρά προβάλλεται, αλλά πεθάνει η Βασίλισσα, θα διακοπεί για λίγο καιρό». «Κανείς από εμάς δεν ξέρει πότε θα έρθει εκείνη η ώρα, αλλά θα ήταν σωστό και δίκαιο να δείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό στη βασίλισσα. Θα είναι απλώς φόρος τιμής και ένδειξη σεβασμού. Είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα και αυτό πρέπει να κάνουμε. Πρόκειται για μια εξαιρετική γυναίκα και οι άνθρωποι θα είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι συναισθηματικά».

Και πραγματικά, με την άνεση της γνώσης των θλιβερών γεγονότων, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι, πράγματι, είναι φορτισμένοι συναισθηματικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments