Διεθνή

ΗΠΑ: Έντονη ανησυχία για τις συνθήκες κράτησης του Ναβάλνι

ΗΠΑ: Έντονη ανησυχία για τις συνθήκες κράτησης του Ναβάλνι

Πηγή Φωτογραφίας: NPR, The Council of Europe

ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται ο Ρώσος πολιτικός αντιφρονών δικηγόρος, Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται ο Ρώσος πολιτικός αντιφρονών δικηγόρος, Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές παρεμβαίνουν στα δικαιώματα υπεράσπισής του. Ο Αλεξέι Ναβάλνι έχει επίσης τεθεί σε απομόνωση σε πολλές περιπτώσεις για υποτιθέμενα μικροαδικήματα.

Αυτή η μεταχείριση είναι απόδειξη «πολιτικής παρενόχλησης», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επαναλαμβάνοντας έκκληση για άμεση απελευθέρωσή του.

Ο δικηγόρος και ακτιβιστής κατά της διαφθοράς, ο οποίος για δώδεκα χρόνια έχει γίνει ο κύριος αντίπαλος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτίει ποινή φυλάκισης εντεκάμισι ετών για παραβίαση του δικαστικού του ελέγχου, απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου , κατηγορίες που ο ίδιος ο κατηγορούμενος καταγγέλλει ως κατασκευασμένες από το καθεστώς Πούτιν. 

Σημειώνουμε ότι ο Α. Ναβάλνι υποστήριξε αυτήν την Πέμπτη ότι οι αρχές απέσυραν το δικαίωμα να επικοινωνεί ιδιωτικά με τους δικηγόρους του, προσθέτοντας ότι η αλληλογραφία του και η ομάδα υπεράσπισής του υπόκεινται πλέον σε τριήμερο επαλήθευσης στοιχείων από τη διοίκηση της φυλακής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments