Οικονομία

Κατατίθεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,9 δισ. ευρώ

Κατατίθεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός 2,9 δισ. ευρώ
Θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός - Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οικονομικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις για καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια, επιχορηγήσεις για αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, καθώς και τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων

Συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος του 2022, ο οποίος θα αφορά την επιπλέον στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, θα κατατεθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών «τα μέτρα, τα οποία έχουν ήδη ληφθεί και πρόκειται να ληφθούν από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και εκτάκτων αναγκών που ανέκυψαν λόγω της ενεργειακής κρίσης και της συνεπακόλουθης αύξησης των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων δυσμενών γεωπολιτικών εξελίξεων, καθιστούν αναγκαία την υποβολή συμπληρωματικού προϋπολογισμού, με συνολική αύξηση των πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ και του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων κατά το ποσό των 400 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, οικονομικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις για καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια, επιχορηγήσεις για αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, καθώς και τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων, καθώς και την κάλυψη των σχετιζόμενων με την ενεργειακή κρίση εξαιρετικά επειγουσών και εκτάκτων αναγκών των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments