Ελλάδα

Θεοδωρίδου για εμβόλιο της γρίπης: Πότε πρέπει να γίνει

Θεοδωρίδου για εμβόλιο της γρίπης: Πότε πρέπει να γίνει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Διευκρινίσεις σχετικά με το πότε πρέπει να γίνει η ετήσια δόση του εμβολίου της γρίπης έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση η Μαρία Θεοδωρίδου

Με την πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό να “τρέχει” και τα ραντεβού να ανοίγουν από τις 14 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε και η συζήτηση για το ετήσιο εμβόλιο της γρίπης.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγησή του εμβολίου της γρίπης έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση η  πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου.

«Παίρνουμε τα δεδομένα της Αυστραλίας και από εκεί κάνουμε επέκταση των σκέψεων ότι ίσως έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα. Τα εμβόλια είναι ήδη στα περισσότερα φαρμακεία» ωστόσο, συμπλήρωσε «η σύσταση είναι για τον Οκτώβριο αλλά είμαστε χώρα με καλό καιρό και δεν έχουμε έκρηξη κρουσμάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι το εμβόλιο της γρίπης ίσως είναι καλύτερο να «γίνει μέσα στον Οκτώβριο για τα ευάλωτα άτομα και όχι όταν αρρωστήσουν οι οικείοι τους διότι χρειάζεται και δύο εβδομάδες για επώαση. Να μην αναβάλλεται όμως».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments