Πολιτική

Επίσημη συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη στο Παρίσι

Επίσημη συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη στο Παρίσι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ενεργειακή κρίση, η τουρκική προκλητικότητα και οι διμερείς σχέσεις πιθανολογείται ισχυρά ότι θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες

Επίσημη συνάντηση πρόκειται να έχουν απόψε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν, και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα, ως επίσημος προσκεκλημένος της γαλλικής Προεδρίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ενεργειακή κρίση, η τουρκική προκλητικότητα και οι διμερείς σχέσεις πιθανολογείται ισχυρά ότι θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες, οι οποίοι, επιπλέον, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις για τα πυρηνικά στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται, εκτός απροόπτου, να δειπνήσουν μαζί απόψε και να συζητήσουν όλα τα εκκρεμή ευρωπαϊκά θέματα με επίκεντρο την ενέργεια, αλλά και τις ελληνογαλλικές σχέσεις.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντική σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση μαίνεται σε όλη την Ευρώπη και που η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πλέον έτοιμη να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για το θέμα αυτό, αποφάσεις που φαίνεται ότι θα περιλαμβάνουν οικονομική υποστήριξη από μέλη, επιχειρήσεις και πολίτες.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να συζητηθεί και η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο. Πρόσφατα, ο Μακρόν ήταν από εκείνους τους Ευρωπαίους ηγέτες, που καταδίκασαν δημόσια προκλήσεις της Άγκυρας και υποστήριξαν την Αθήνα ενάντια στον επεκτατισμό του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Άλλωστε, η Γαλλία είναι η χώρα με την οποία η Αθήνα έχει υπογράψει σημαντικές αμυντικές συμφωνίες, που περικλείουν, ανάμεσα στα άλλα, την προμήθεια υπερσύγχρονων γαλλικών αεροσκαφών Ραφάλ και την αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή σε περίπτωση επιθετικής πολεμικής κίνησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments