Διεθνή

Βραζιλία: Δημοσκοπικό προβάδισμα Λούλα έναντι Μπολσονάρο για την προεδρία

Βραζιλία: Δημοσκοπικό προβάδισμα Λούλα έναντι Μπολσονάρο για την προεδρία

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Η έρευνα έδειξε τον Λούλα με 46% υποστήριξη των ψηφοφόρων έναντι 31% για τον Μπολσονάρο στον πρώτο γύρο των εκλογών που είχε προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου, έναντι 44% και 31% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση

 Ο υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά από τον Πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο, αυξάνοντας το προβάδισμά του σε 15 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της IPEC που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η έρευνα έδειξε τον Λούλα με 46% υποστήριξη των ψηφοφόρων έναντι 31% για τον Μπολσονάρο στον πρώτο γύρο των εκλογών που είχε προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου, έναντι 44% και 31% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στον αναμενόμενο δεύτερο γύρο, το προβάδισμα του Λούλα αυξήθηκε ελαφρά στις 17 μονάδες από 16, υποδεικνύοντας ότι θα εκλεγόταν με το 53% των ψήφων έναντι του 36% του Μπολσονάρο, έδειξε η δημοσκόπηση.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό αποδοχής του Μπολσονάρο παρέμεινε το ίδιο με την προηγούμενη δημοσκόπηση στο 30%, παρά τα προγράμματα πρόνοιας και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Το ποσοστό αποδοκιμασίας του αυξήθηκε ελαφρά στο 45% από 43% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία έχει περιθώριο σφάλματος 2 ποσοστιαίες μονάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments