Οδηγός

Επίδομα παιδιού Α21: Ποιοι και πότε θα πάρουν έξτρα μιάμιση δόση

Επίδομα παιδιού Α21: Ποιοι και πότε θα πάρουν έξτρα μιάμιση δόση

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω καθώς μία οικογένεια με τρία παιδιά θα λάβει 420 ευρώ

Ακόμη μια δόση θα δοθεί στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού μετά από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ. Θα χορηγηθεί λοιπόν,  μιάμιση επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού τον Δεκέμβριο στους δικαιούχους Νοεμβρίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα).

Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από την έξτρα δόση

Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω καθώς μία οικογένεια με τρία παιδιά θα λάβει 420 ευρώ

Πότε θα καταβληθεί η 4η δόση στους δικαιούχους

Η 4η δίμηνη δόση του επιδόματος θα καταβληθεί στους δικαιούχους από το ΟΠΕΚΑ την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ως είθισται.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 700.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά.

Σε ποιους χορηγείται το επίδομα παιδιού

Το επίδομα παιδιού χορηγείται, κατόπιν αίτησης, στις κατηγορίες προσώπων που αναφέρονται στην ερώτηση 28, εφόσον διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια και τα εξαρτώμενα τέκνα τους βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση;

Η αίτηση υποβάλλεται κάθε χρόνο ηλεκτρονικά από τον /την υπόχρεο ή τον /την σύζυγο ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης του υπόχρεου υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ με τα διαπιστευτήρια TaxisNet πατώντας το link που ακολουθεί μετά τις οδηγίες. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.

Μετά την είσοδο, θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου. Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο που αφορά τη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε [Συναίνεση] (για την έναρξη συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης επιδόματος παιδιού Α21).

Η αίτηση επιδόματος παιδιού θα περιέχει προ-συμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειας σας. Κάποια από τα πεδία της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς, όπως στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, καθώς και o ΙΒΑΝ στον οποίον είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments