Διεθνή

Bloomberg: Πλαφόν έως 200 ευρώ για ρεύμα από ΑΠΕ και πυρηνικά

Bloomberg: Πλαφόν έως 200 ευρώ για ρεύμα από ΑΠΕ και πυρηνικά

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Η Επιτροπή παράλληλα θα προτείνει για τη μείωση της ζήτησης ενέργειας, περικοπή 10% της συνολικής κατανάλωσης αλλά και μείωση της ζήτησης κατά 5% τις ώρες αιχμής

Την επιβολή πλαφόν στα 180 με 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις εταιρείες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πυρηνικά εργοστάσια, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η Κομισιόν που σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο παρέμβασης για την ενεργειακή κρίση, σχεδιάζει επίσης να προτείνει προσωρινή εισφορά για τις εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και διυλιστηρίων, που θα ανέρχεται τουλάχιστον στο 33% των υπερ-κερδών τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ως βάση θα χρησιμοποιηθούν τα κέρδη προ φόρων του οικονομικού έτους 2022 που είναι τουλάχιστον 20% υψηλότερα από τον μέσο όρο των τριών ετών από το 2019 και μετά.

Για να μειώσει τη ζήτηση ενέργειας, η Κομισιόν εξετάζει περικοπή 10% της συνολικής κατανάλωσης αλλά και μείωση της ζήτησης κατά 5% τις ώρες αιχμής.

Η τελική έγκριση ωστόσο θα έρθει από τις εθνικές κυβερνήσεις, κάποιες από τις οποίες ενδέχεται να πιέσουν για αλλαγές , έχοντας ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις τους στο σχέδιο της προέδρου της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments