Διεθνή

Ο ουκρανικός στρατός στοχεύει στην πλήρη ανακατάληψη των εδαφών

Ο ουκρανικός στρατός στοχεύει στην πλήρη ανακατάληψη των εδαφών

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

«Στόχος είναι η απελευθέρωση της περιοχής του Χρκόβου και πέρα από αυτήν, όλων των εδαφών που κατέχονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας

Μετά τα εδαφικά κέρδη των τελευταίων ημερών στην περιοχή του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), ο ουκρανικός στρατός στοχεύει στην ολική ανακατάκτηση της χώρας, για την οποία το Κίεβο ζητά από τη Δύση γρήγορες παραδόσεις εξοπλισμού και εφοδιασμού.

«Στόχος είναι η απελευθέρωση της περιοχής του Χρκόβου και πέρα από αυτήν, όλων των εδαφών που κατέχονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μάλιαρ, στο δρόμο προς την Μπαλάκλια

Η Μπαλάκλια, ένα στρατηγικό στρατιωτικό κέντρο ανεφοδιασμού, 74 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Χαρκόβου, καταλήφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

«Η δύναμή μας έγκειται στο γεγονός ότι έχουμε μεγάλο κίνητρο και ότι σχεδιάζουμε προσεκτικά τις επιχειρήσεις μας», δήλωσε η Χάνα Μάλιαρ.

Η Ρωσία, η οποία εξακολουθεί να ελέγχει περίπου το ένα πέμπτο της Χώρας από την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου, βομβαρδίζει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και άλλες βασικές υποδομές από το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας διακοπές ρεύματος μέσα και γύρω από το Χάρκοβο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Ζελένσκι δήλωσε, αργά τη Δευτέρα, ότι η Δύση πρέπει να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων, καλώντας τους συμμάχους της Ουκρανίας να «ενισχύουν τη συνεργασία για να νικήσουν τη ρωσική τρομοκρατία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments