Διεθνή

Η Ρωσία βλέπει την SCO ως πραγματική εναλλακτική της Δύσης

Η Ρωσία βλέπει την SCO ως πραγματική εναλλακτική της Δύσης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η σύνοδος κορυφής της SCO, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Σαμαρκάνδη, στο Ουζμπεκιστάν, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία στην Κεντρική Ασία

Το Κρεμλίνο επαίνεσε τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) που έχει προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα, θεωρώντας την ως μια «πραγματική εναλλακτική » στη Δύση.

Η σύνοδος κορυφής της SCO, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Σαμαρκάνδη, στο Ουζμπεκιστάν, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία στην Κεντρική Ασία, θα πρέπει να συγκεντρώσει, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, όχι μόνο τους ηγέτες των χωρών μελών αυτού του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας. και το Πακιστάν, αλλά και πολλούς πολιτικούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ.

Αυτή είναι η πρώτη, κατά πρόσωπο, συνάντηση κορυφής από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης προσφέρει μια πραγματική εναλλακτική λύση στις δομές με δυτικό προσανατολισμό», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

Τόνισε, ακόμη, ότι είναι ο «μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο, που περιλαμβάνει τον μισό πληθυσμό του πλανήτη», διαβεβαιώνοντας ότι τα μέλη του θέλουν μια « δίκαιη διεθνή τάξη ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments