Πολιτική

Βουλή: Καταθέτει σήμερα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης

Βουλή: Καταθέτει σήμερα ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με την κατάθεση του πρώην διοικητής της ΕΥΠ (2015-2019) συνεχίζει το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή

Με την κατάθεση του πρώην διοικητής της ΕΥΠ (2015-2019) συνεχίζει το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της «υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η εξέταση του κ. Ρουμπάτη που διετέλεσε διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο 2015- 2019 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις δέκα το πρωί και θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την διαδικασία της πλήρης μυστικότητας, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί για όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Βουλή: Ψηφίστηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για επαναφορά 2ου εισαγγελέα στην ΕΥΠ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επαναφέρει το διπλό δικαστικό φίλτρο για την έγκριση των αιτημάτων παρακολούθησης της ΕΥΠ από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Η παράνομη παρακολούθηση είναι βαθύτατη πληγή του κράτους δικαίου και παίρνει επιδημικό χαρακτήρα σε όλο τον κόσμο» σημείωσε για να προσθέσει πως «εμείς δεσμευόμαστε ότι το συνολικό πλαίσιο που θα φέρουμε θα έχουμε αυστηρότατες ρυθμίσεις για την διακίνηση και εμπορία τέτοιων λογισμικών».
«Εγώ δεσμεύομαι ότι, ανεξαρτήτως αν θα είμαι εγώ ο υπουργός ή εάν δεν θα είναι αυτή η κυβέρνηση, θα αξιολογηθούν όλες αυτές οι προτάσεις με σκοπό να αλλάξουμε το πλαίσιο έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό επίπεδο λογοδοσίας» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments