Πολιτική

Τσαβούσογλου σε Μητσοτάκη: Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε

Τσαβούσογλου σε Μητσοτάκη: Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε

Πηγή Φωτογραφίας: middleeastmonitor

Η δήλωση έγινε σε ερώτηση για τη φράση του Έλληνα πρωθυπουργού από το Παρίσι «τους περιμένουμε στο φως της ημέρας»

Σε εμπρηστικούς ρυθμούς συνεχίζει να κινείται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και από το Παρίσι, κατηγορώντας παράλληλα την  Ελλάδα ότι… τρελαίνεται με τις επιτυχίες της γειτονικής χώρας!

«Εμείς δεν χρειάζεται καν να απαντήσουμε σε αυτά τα λόγια. Εμείς αποφασίζουμε πότε και πού θα πάμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογκου, όταν κλήθηκε, να σχολιάσει τη φράση «τους περιμένουμε στο φως της ημέρας» του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων αξιωματούχων τις προσεχείς εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της επερχόμενης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είπε πως «Δεν υπάρχει μια προγραμματισμένη συνάντηση. Δεν υπήρξε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Και προσέθεσε: «Η Ελλάδα ενοχλήθηκε που η Τουρκία έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο. Πρώτα υπογράψαμε με την Λιβύη τη συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Μετά καθορίσαμε τα δυτικά όρια της υφαλοκρηπίδας μας».

Όπως ισχυρίστηκε, μάλιστα, «εννέα φορές προσπάθησαν να μπουν τα πλοία της Ελλάδας, των Ελληνοκυπρίων και τρίτων χωρών. Όλα αυτά τα εμποδίσαμε με διπλωματικές προσπάθειες και με τα μέτρα που λάβαμε στο πεδίο».

«Η προβολή και η επιτυχία της Τουρκίας στον διεθνή χώρο τρελαίνει την Ελλάδα. Γι’ αυτό, η Ελλάδα θέλει να προκαλέσει την Τουρκία», υποστήριξε ο Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι «οι παρενοχλήσεις, το κλείδωμα (σ.σ. με τους S-300) είναι κάποια από αυτά τα παραδείγματα».

Ο τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στο θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την Ρωσίας, λέγοντας πως «η Ελλάδα αναφέρει συνεχώς ότι η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ ενοχλημένοι και γι’ αυτό»…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments