Διεθνή

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/pixabay

Ο Μ. Τσαβούσογλου υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι η πατρίδα μας δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και στρατιωτικοποιεί παρανόμως τα νησιά του Αιγαίου

Συνεδριάζουν το ανώτατο όργανο του Κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (ΑΚΡ), με την παρουσία του Προέδρου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Μαβλέτ Τσαβούσογλου να παίρνει τον λόγο και να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε τη φιλορωσική πολιτική της και πέρασε στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο αναλυτικά, ο Μ. Τσαβούσογλου υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι η πατρίδα μας δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και στρατιωτικοποιεί παρανόμως τα νησιά του Αιγαίου: «Απέναντι στην Ελλάδα εμείς δεν αλλάξαμε θέση. Είμαστε στο ίδιο σημείο. Όμως η Ελλάδα άλλαξε θέση. Στρατιωτικοποιεί τα νησιά, ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Η αντίδραση της Τουρκίας είναι δικαιολογημένη».

Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών επιμένει να κατατάσσει την Χώρα μας μεταξύ των αμερικανικών «δορυφόρων»: «Μέχρι τώρα η Ελλάδα ακολουθούσε πάντα φιλορωσική πολιτική. Για πρώτη φορά πήρε θέση στο πλευρό των ΗΠΑ. Χρησιμοποιείται επίσης από τις ΗΠΑ. Γιατί η Τουρκία έχει γίνει πιο ισχυρή στην περιοχή και σχεδιάζουν (σ.σ.: οι Ηνωμένες Πολιτείες) την Ελλάδα ως νέα δύναμη απέναντι σε αυτήν την δύναμη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments