Πολιτική

Συμφωνία Αθήνας – Βερολίνου για τα 40 τεθωρακισμένα Marder

Συμφωνία Αθήνας – Βερολίνου για τα 40 τεθωρακισμένα Marder

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Οριστική είναι η συμφωνία Αθήνας και Βερολίνου για την την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1

Οριστική είναι η συμφωνία Αθήνας και Βερολίνου για την την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία και την αντικατάστασή τους από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MARDER, τα οποία θα στείλει η Γερμανία στον ελληνικό στρατό. Το τυπικό της συγκεκριμένης συμφωνίας, επικύρωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα ομόλογός του, Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρει: «Σε συνέχεια της απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Καγκελαρίου Olaf Scholz, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht, προκειμένου να υποστηριχθεί η άμυνα της Ουκρανίας, ενάντια στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας, συμφώνησαν για την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία, τα οποία θα αντικατασταθούν από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MARDER, που θα παραχωρηθούν από τη Γερμανία στην Ελλάδα».

Για το θέμα είχε μιλήσει χθες η κ. Λάμπρεχτ, κάνοντας γνωστό ότι «η συμφωνία για μια κυκλική ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments