Πολιτισμός

New York Fashion Week: O Tom Ford & o Michael Kors πρόσφεραν υπερθέαμα στις πασαρέλες

New York Fashion Week: O Tom Ford & o Michael Kors πρόσφεραν υπερθέαμα στις πασαρέλες

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram -Michael Kors

New York Fashion Week: Οι δυο σχεδιαστές επέστρεψαν δυναμικά στα runways

Απόλαυση είναι η λέξη, που χαρακτηρίζει καλύτερα το συναίσθημά μας μετά την παρακολούθηση των δύο χθεσινών shows από την New York Fashion Week. Tom Ford και Michael Kors έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σε δύο επιδείξεις που η μόδα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Η γοητεία των ’80s και η δυναμική του σύγχρονου design ενώθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν απλά μοναδικά. Θηλυκές σιλουέτες που κολάκευαν το σώμα και αποτελούν απαραίτητο κομμάτι κάθε μοντέρνας γυναικείας γκαρνταρόμπας. Από λάμψεις και αιώνια party διάθεση στον Ford μέχρι chic & classy γοητεία στον Kors μέσα από κοφτά blazers και midi φούστες, η μόδα του σήμερα φέρνει νέο αέρα.

Michael Kors

Τα σέξι, updated κομμάτια είναι τάση στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Στον Michael Kors, θύμισαν τη δεκαετία του ’70, όταν η Lauren Hutton και η Naomi Sims εμφανίζονταν στα εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών και ο Halston κυριαρχούσε στην πίστα του Studio 54. Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ αυτών των εποχών, που κάλυψαν το δεύτερο και το τρίτο κύμα του φεμινισμού, και του σήμερα. Η μόδα είναι ένας καθρέφτης της εποχής, οπότε είναι λογικό ότι το γυναικείο σώμα και η απόλυτη ελευθερία του έχει τεθεί στο επίκεντρο στις πασαρέλες.

View this post on Instagram

A post shared by Michael Kors (@michaelkors)

Ο εμπνευσμένος designer συνδύασε την κομψή αστική ραπτική για την οποία είναι γνωστός με το χαλαρό, αλλά ηδονιστικό πνεύμα της resortwear. Άνετα blazers, tops που αφήνουν τον αφαλό ακάλυπτο, χρυσές αγκράφες σε ζώνες που μας γυρίζουν σε συλλογές του 2022, black and white αποχρώσεις και κομψά μεταξωτά καφτάνια: Αυτήν τη φορά, το body-con δεν είναι μόνο για έφηβες και εικοσάρες.

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ

Tom Ford

Όπως προείπαμε, στη nyfw το γυμνό σώμα ήταν το επίκεντρο της προσοχής. Η φετινή συλλογή του έκανε αναδρομή στα διαφορετικά κεφάλαιά του, τα διάφανα tees και τα μαύρα σατέν σουτιέν που θύμιζαν επίδειξη του Gucci την Άνοιξη του 2001, τα αποδομημένα σιφόν φορέματα που είχαν μια δόση YSL από την Άνοιξη του 2002. Φίλοι και συνεργάτες που είναι μαζί του από εκείνες τις ημέρες, όπως η Carine Roitfeld, η Elizabeth Saltzman και η Lisa Eisner, ήταν παρόντες, αλλά πλησίασε και τη νέα γενιά του Instagram. Τα μπαλώματα από παγιέτες που διακοσμούσαν τα cargo shorts και τα καουμπόικα πουκάμισα με κρόσσια ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη επιτυχία του και η πιο μοντέρνα πινελιά του σε ένα κατά τ’ άλλα party themed Ford show. Τα ανδρικά ρούχα ήταν ελαφρώς πιο συγκρατημένα, αν και όχι τόσο παραδοσιακά όσο το σμόκιν Tom Ford.

View this post on Instagram

A post shared by TOM FORD (@tomford)

Oι μεταλλικές λάμψεις είχαν την τιμητική τους! Όταν ολοκληρώθηκε το ready to wear section, ένα soundtrack με επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 αντικαταστάθηκε από τον Freddie Mercury που τραγουδούσε το “Time Waits for No One”, αποδεικνύοντας ότι όσο χαρούμενα ήταν τα designs του άλλο τόσο μελαγχολία έκρυβαν από πίσω. Η πανδημία επιτάχυνε μια αλλαγή γενεών, ο απόηχος της οποίας θα γίνει ακόμη πιο έντονος στο μέλλον. Τίποτα δεν μένει το ίδιο, αλλά ο Ford κρατάει ακόμα τη sexy πλευρά του!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments