Focus

Καμίλα Χαμίντ: Η influencer της πάστας και του γλυκού

Καμίλα Χαμίντ: Η influencer της πάστας και του γλυκού

Πηγή Φωτογραφίας: ProAd

Καμίλα Χαμίντ: Πάντα της άρεσε να ψήνει γιατί τα κέικ από το ζαχαροπλαστείο ήταν πολύ ακριβά.

Ένα τραγανό κέικ βατόμουρου με νόστιμη σφιχτή επιφάνεια από πλιγούρι και ζάχαρη… Το βίντεο της Καμίλα Χαμίντ έχει προβληθεί πάνω από ένα εκατομμύριο φορές. Η 30χρονη βγάζει τα προς το ζην με συνταγές για κέικ, μπισκότα και παγωτά και είναι διάσημη στη Σουηδία.

View this post on Instagram

A post shared by Camilla Hamid (@camillahamid)

Παρ’ όλα αυτά, η influencer με το αρχαιοπρεπές σουηδικό όνομα Καμίλα νιώθει εδώ και καιρό ότι δεν ανήκει σ’ αυτή την κοινωνία.

«Το να με λένε Καμίλα, να μεγαλώνω με γονείς από χώρες της Βόρειας Αφρικής στη Στοκχόλμη με δυσκολεύει να βρω την ταυτότητά μου. Όσο δεν ανοίγω το στόμα μου και δεν τους λέω το όνομά μου, οι περισσότεροι νομίζουν ότι γεννήθηκα σε άλλη χώρα ή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ασπάσθηκα το Ισλάμ αργότερα στη ζωή μου. Στη Σουηδία λένε πως είμαι μετανάστρια δεύτερης γενιάς, στο Μαρόκο με φωνάζουν ”η Σουηδέζα”».

Φορώντας τα αποφόρια

Η Καμίλα Χαμίντ ήταν πρόσφατα καλεσμένη στο σουηδικό ραδιόφωνο σε ένα ειδικό πρόγραμμα, όπου οι καλεσμένοι μπορούν να μιλήσουν για την ιστορία τους για μια ώρα και γράφουν μόνοι τους το κείμενο.

«Η μητέρα μου πάντα έλεγε: ‘Οι άνθρωποι έχουν τόσα πολλά χρήματα, πετούν εντελώς καινούργια πράγματα’. Κάθε Κυριακή εμείς – δηλαδή η μητέρα μου, εγώ και τα τρία μικρότερα αδέρφια μου – κατεβαίναμε στο υπόγειο όπου ήταν οι κάδοι με τα σκουπίδια. Πλέναμε καλά τα ρούχα που βρίσκαμε, ήταν μετά σαν καινούργια και κανείς δεν ήξερε που τα βρήκαμε. Το μισούσα αυτό».

Μεγάλωσε με τα αδέρφια της και τη μητέρα της, ο πατέρας της εγκατέλειψε νωρίς την οικογένεια.

Η Καμίλα έπρεπε να βοηθήσει στο σπίτι.

Καινούργια ρούχα, διακοπές, όλα αυτά τα ξέρει μόνο από ιστορίες άλλων παιδιών. Πάντα της άρεσε να ψήνει γιατί τα κέικ από το ζαχαροπλαστείο ήταν πολύ ακριβά.

Ήθελε να γίνει όμως κομμώτρια. Η μητέρα της Καμίλα δεν το επέτρεψε. Η οικογένεια δεν μετακόμισε στην Ευρώπη για αυτό. Πίστευε ότι η Καμίλα θα σπούδαζε ιατρική. Τελικά μετά από διάφορες παρακαμπτήριους έκανε μια μαθητεία ως αρτοποιός κι ασχολήθηκε με το διαδίκτυο. Το 2016 ο ιστότοπός της βραβεύτηκε ως blog της χρονιάς αν και η Καμίλα δεν είχε ανεβάσει ούτε μια φωτογραφία της μέχρι τότε. Κανείς δεν ήξερε ότι πίσω από το σουηδικό όνομα Καμίλα υπήρχε μια γυναίκα με μαντίλα. Όταν το πρόσωπό της δημοσιοποιήθηκε στην τελετή απονομής ήταν σίγουρη πως το μίσος στο διαδίκτυο δεν θα αργούσε να εμφανιστεί.

Συνειδητοποίησε όμως πως αυτό δεν ήταν αλήθεια. Δεν υπήρχε μίσος. Μόνο καλά λόγια και συγχαρητήρια. Το μίσος είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Τώρα πια νιώθει κομμάτι αυτής της κοινωνίας και κατάφερε το πιο σημαντικό. Να ξεφύγει από τη φτώχεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments